Εθνοφύλακες: Ένα βίντεο – αφιέρωμα στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους

To έτος 2017 απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων.

Tην 25 Μαρτίου 2017, τμήμα αποτελούμενο σε εθελοντική βάση από Εθνοφύλακες της 95 ΑΔΤΕ (ν. Ρόδος), παρέλασε στη Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Ποιοι είναι οι Εθνοφύλακες μας

Η Εθνοφυλακή αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού. Σκοπό έχει την προάσπιση της χώρας. Μονάδες εθνοφυλάκων υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα νησιά. Η επιλογή των Εθνοφυλάκων γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας με λευκό απολυτήριο στρατού, ή την εθελοντική κατάταξη, όπως και την εντοπιότητα με βάση το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής. Περισσότερα για την ιστορία της εθνοφυλακής ΕΔΩ.

Οι Εθνοφύλακες, συμβάλουν αποφασιστικά στην άμυνα της χώρας με υψηλό ηθικό και είναι άριστα εκπαιδευμένοι. Είναι πάντα έτοιμοι να δηλώσουν παρόν όταν η Πατρίδα το απαιτεί.

Δεν συμμετέχουν οι Εθνοφύλακες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόφαση που ορίζει ότι τα Τάγματα Εθνοφυλακής δεν λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ελήφθη για πρώτη φορά το 1986 και από τότε επαναλαμβάνεται στις σχετικές αποφάσεις χωρίς εξαίρεση και ανεξάρτητα από τα κυβερνητικά σχήματα, σημειώνουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών όπως ανέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ. χθες 28 Σεπτεμβρίου 2017. Tο έργο των Εθνοφυλάκων είναι δύσκολο και απαιτητικό. Ακριβώς για αυτό το λόγο αξίζει να παρακολουθήσουμε ξανά ένα βίντεο – αφιέρωμα στο έργο τους.


Βίντεο – αφιέρωμα στο δύσκολο έργο των Εθνοφυλάκων