Έτσι σώσαμε τον πιλότο του Απάτσι: Η μαρτυρία των 3 ηρώων ΕΠΟΠ – ΒΙΝΤΕΟ

Βουτήξαμε δυο άτομα - Ο ένας άνοιξε την καλύπτρα - Είδαμε πως ο πιλότος του Απάτσι ήταν ακόμα δεμένος μέσα και αναίσθητος - Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία των τριών ηρώων ΕΠΟΠ.

Έτσι σώσαμε τον πιλότο του Απάτσι:  Η μαρτυρία των 3 ηρώων ΕΠΟΠ – ΒΙΝΤΕΟ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Τη μαρτυρία των τριών ηρώων ΕΠΟΠ που έσωσαν τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε στη Χαλκιδική, μετέφερε χθες το κρατικό κανάλι.

Οι τρεις ήρωες ΕΠΟΠ περιγράφουν τη συγκλονιστική διάσωση του πιλότου, ένα λεπτό μετά την πτώση του Απάτσι.

“Μόλις είδαμε τη συντριβή του ελικοπτέρου, σπεύσαμε αμέσως με δυο φουσκωτά. Η μια βάρκα ασχολήθηκε με τον πιλότο που είχε βγει από το ελικόπτερο. Εμείς βουτήξαμε για τον δεύτερο που ήταν στο κόκπιτ.

Την όλη επιχείρηση συντόνιζε συνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Οι βατραχάνθρωποι της Ζ’ ΜΑΚ όταν έφτασαν στο βυθό είδαν αναίσθητο τον ιπτάμενο. Με ψυχραιμία κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

“Βουτήξαμε δυο άτομα. Ο ένας άνοιξε την καλύπτρα. Είδαμε πως ο πιλότος ήταν ακόμα δεμένος μέσα και αναίσθητος. Ο συνάδελφος απελευθέρωσε τον ιπτάμενο και βγήκαμε στην επιφάνεια. Εκεί είδαμε πως έβγαζε αφρούς από το στόμα. Μέχρι να βγούμε στην ακτή του κάναμε τεχνητές αναπνοές”.

Στο σημείο της συντριβής έφτασε και τρίτη βάρκα με κομάντο, για την περίπτωση που χρειάζονταν μπουκάλες κατάδυσης. Ωστόσο δεν χρειάστηκε.

Αυτοί είναι οι 3 ήρωες ΕΠΟΠ που απεγκλώβισαν τον πιλότο του Απάτσι

Οι ΕΠΟΠ τιμήθηκαν με το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κηδεία ΕΠΟΠ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ηράκλειο: Σε κλίμα οδύνης ο αποχαιρετισμός του 19χρονου ΕΠΟΠ στρατιώτη που τραυματίστηκε θανάσιμα στην εκπαιδευτική άσκηση στη Ρόδο

Στην κηδεία του 19χρονου στρατιώτη ΕΠΟΠ παραβρίσκονται ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο Διοικητής της ΑΣΔΑΜ, ο Διοικητής της 95ης ΑΔΤΕ και ο Διοικητής της 44 ΣΔΙ.

ΕΠΟΠ - Ρόδος - χειροβομβίδα
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τραγωδία στη Ρόδο: Πού επικεντρώνεται η έρευνα για την μοιραία έκρηξη της αμυντικής χειροβομβίδας

Το γεγονός ότι ο 39χρονος έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί του χέρι παραπέμπει πιθανότατα στο ενδεχόμενο να κρατούσε τη χειροβομβίδα τη στιγμή της έκρηξης.