Eurogroup: Ζητούν από την κυβέρνηση να υπογράψει την δική της «Βάρκιζα»

“Μέχρις εσχάτων”. Η “μάχη” μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων δανειστών λαμβάνει πλέον διαστάσεις “πυρηνικού πολέμου” ο οποίος απειλεί να διαλύσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλο το “ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.

Οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας ζητούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την δική του “Βάρκιζα”.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές ρίχνουν στην “μάχη” ότι έχουν και πρώτα απ΄ όλα την απειλή να “στεγνώσουν” οι ελληνικές τράπεζες από ρευστό. Έχουν δώσει προθεσμία πέντε ημερών για να ζητήσουμε παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του είπε ότι πριν απο την συνεδρίαση του Eurogroup ήταν έτοιμος να υπογράψει αίτημα παράτασης αλλά το κείμενο περιέργως αποσύρθηκε! Στο κείμενο που έφερε ο Ολλανδός Νταϊσλεμπλουμ υπηρχαν όλα τα απαιτούμενα από τους δανειστές μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έχει απορρίψει και …προσφερόταν γενικώς και αορίστως μια κάποια…ευελιξία!

Ο Ολλανδός Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε ότι “μας απογοήτευσε η Ελλάδα”. Επέμεινε ότι η η Ευρωζώνη απαιτεί πλέον από την Ελλάδα αίτημα για παράταση του προγράμματος και τήρηση των δεσμεύσεων.

Τιι ζητάνε απο την Ελλάδα;Να υποβάλλει αίτημα για έκτακτο Eurogroup ίσως την Παρασκευή κι εκεί να δεχτεί ότι της ζητηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης επέμεινε ότι τελικά θα βρεθεί λύση.

Παρόλα αυτά άπαντες οι Ευρωπαίοι εταίροι επισημαίνουν ότι όλα θα εξαρτηθούν απο το εάν η Ελλάδα θα θέσει αίτημα για παράταση του προγράμματος.

Τι απαντά το Μαξίμου

Σύμφωνα με κύκλους από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει.

Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Διαβάστε ακόμη:

Γερμανία:»Ισχυρή για να αγνοηθεί αδύναμη να επιβληθεί σε μια ΕE που η Μέρκελ διέλυσε σε 10 χρόνια»


«‘Ελληνες πουλήστε ακριβά το τομάρι σας»! Ρώσος οικονομολόγος γράφει για το νέο πείραμα της ΕΕ