EUROMIL: Στη Βουλή η αποκάλυψη του Onalert για τον Τουρκοκύπριο

Στη Βουλή έφθασαν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Onalert σχετικά με την παρουσία Τουρκοκυπρίου εκπροσώπου στο συνέδριο του Euromil στην Αθήνα το 2015. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Onalert, στο 111ο Presidium Meeting του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων EUROMIL που έγινε στις 17 και 18 Απριλίου στην Αθήνα, η τουρκική αποστολή που συμμετείχε ως παρατηρητής, περιλάμβανε και έναν απόστρατο αξιωματικό ο οποίος προερχόταν από το ψευδοκράτος.

Όταν επρόκειτο να αρχίσουν οι κυρίως εργασίες του συνεδρίου ο Τουρκοκύπριος αναγνωρίστηκε άμεσα από τους Κύπριους αξιωματικούς που ενημέρωσαν τους Έλληνες της Ανεξάρτητης Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και μαζί έθεσαν θέμα για την τουρκική αποστολή στον πρόεδρο του Euromil Emmanuel Jacob.

Ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου αποστράτων Ahmet Zengin (ο οποίος εμφανίζεται στη φωτογραφία), επιστρέφοντας στη χώρα του έκανε επιστολή στον τότε ηγέτη του ψευδοκράτους Derviş Eroğlu ότι δήθεν μέσα στην Αθήνα κατόρθωσαν να νικήσουν τους Έλληνες και ο τουρκοκύπριος με το μανδύα του τουρκικού σωματείου κατάφερε λάβει μέρος στο συνέδριο. Οι τουκροκύπριοι δε, φρόντισαν να εμφανιστούν λίγο πολύ ως “ήρωες” που κατάφεραν μέσα στην Αθήνα να προκαλέσουν πανωλεθρία.

Ακριβώς αυτή τη λέξη (πανωλεθρία) χρησιμοποιούν και στην επίσημη σελίδα του συλλόγου τους, για τις επιπτώσεις που προκάλεσε η συμμετοχή του τουρκοκύπριου εκπροσώπου στο συνέδριο της Αθήνας.

Καυχιώνται δε, για τα συγχαρητήρια που έλαβαν γι αυτή την ηρωϊκή τους πράξη, από τον τότε ηγέτη στα κατεχόμενα Ντερβίς Έρογλου.

Επειδή στον Euromil μετέχουν Ενώσεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, προκύπτει σοβαρότατο θέμα. Ο Αθανάσιος Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής στον τομέα Άμυνας του κόμματος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, θέτονας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τα ακόλουθα ερωτήματα: 

  • Ποιος ευθύνεται για την πρόσκληση της Τουρκικής Αντιπροσωπείας χωρίς να έχει εξασφαλισθεί ότι σ’ αυτήν δεν θα περιλαμβάνεται Τουρκοκύπριος Στρατιωτικός Εκπρόσωπος;
  • Γιατί το γεγονός αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και χρειάστηκε να παρέμβει μόνο η Κυπριακή Αντιπροσωπεία;
  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τόσο προς το Υπουργείο Αμύνης της γείτονος, όσο και προς το φορέα που οργάνωσε το συνέδριο;

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ EUROMIL