Ευχαριστήρια επιστολή ΕΣΠΕΑΜΘ και ΠΟΜΕΝΣ στην ηγεσία της Π.Α για την καίρια παρέμβασή της

Ευχαριστήρια επιστολή προς την στρατιωτική Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για την άμεση αντίδραση της και την επίλυση του προβλήματος στα ΟΣΕΑΑΥ του Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα απέστειλαν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ. Το πρόβλημα που τελικά διευθετήθηκε είχε προκύψει μετά την δημοσιοποίηση των όρων του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των ελευθέρων χώρων του αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα και των Οικημάτων Στέγασης (ΟΣΕΑΑΥ) σε αυτό.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κινητοποιήθηκε επειδή η Διακήρυξη των όρων του διαγωνισμού υπ΄αριθμ. 20/31-07-2017 του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας που δημοσιεύθηκε στις 01 Αυγούστου 2017, περιλάμβανε μεταξύ άλλων προς διάθεση στον μισθωτή των χώρων του αεροδρομίου και τα έξι Οικήματα Στέγασης (ΟΣΕΑΑΥ) των στρατιωτικών οικογενειών που ζουν στο α/δ του Αμυγδαλεώνα. Ανέφερε μάλιστα σαφώς ότι ‘’ο μισθωτής δεν υποχρεούται για την κατασκευή ή την ανέγερση ΟΣΕΑΑΥ ή/και λοιπών εγκαταστάσεων και υποδομών που θα χρησιμοποιηθούν επ’ ωφελεία προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας’’.

Αντιδρώντας, η ΕΣΠΕΑΜΘ, με δημόσια επιστολή της επεσήμανε την ανάγκη της διασφάλισης των Οικημάτων για τις οικογένειες που στεγάζονται σε αυτά, αλλά και για τις οικογένειες που μελλοντικά θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος στέγασης τους στα ΟΣΕΑΑΥ. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «ευελπιστεί ότι και στο μέλλον η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης δίκαιων θεμάτων που αφορούν το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό».