Φωτιά στην Ηλεία: Εντολή εκκένωσης στο χωριό Περιστέρι – Εστάλη το Ericsson

Mεγάλη φωτιά μαίνεται και στην Ηλεία ενώ εντολή για εκκένωση έχει δοθεί στους κατοίκους του χωριού «Περιστέρι” πυρκαγιάς που πλησιάζει. Ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η φωτιά πλησιάζει το χωριό από την πλαγιά και καίει τα ελαιόδεντρα. Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά». Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά, ενώ όπως μας έχουν ενημερώσει, αναμένεται να έλθει και να κάνει ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον».

Όσον αφορά την φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».

Οι άνεμοι κάνουν ότι θέλουν την πυρκαγιά μετά την αναζωπύρωση του μεσημεριού στην Ανάληψη γράφει το ilialive.gr.
Εκτός από το μέτωπο στο Περιστέρι σε εξέλιξη είναι και άλλα δύο προς Δαφνιώτισσά – Κρυονέρι.

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έκανε την εμφάνισή του ως μάννα εξ ουρανού το ελικόπτερο Ericsson σύμφωνα με το ilialive το οποίο και πραγματοποίησε άμεσα στοχευμένες και γρήγορες ρίψεις στο μέτωπο του Περιστερίου ώστε να σωθεί το χωριό.

Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά από τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε γίνει έκκληση για να έρθουν τα εναέρια μέσα στο χωριό Περιστέρι που πλέον απειλείται άμεσα από την πυρκαγιά που έχει φτάσει σε απόσταση 200 m από τον οικισμό.

Τέλος, δεν αντιμετωπίζεται το μέτωπο με ένα Σινούκ και ένα kamov που επιχειρούν από μεγάλο ύψος τονίζει το Ilialive.gr.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή σπρώχνοντας τη φωτιά προς το χωριό.

Χρειάζονται Canadair και Ericsson για να αντιμετωπιστεί με συνεχείς και γρήγορες βολές το μέτωπο της πυρκαγιά σημειώνει επίσης το Ilialive.gr.

Mε πληροφορίες από tempo24.gr,ilialive.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ