«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ

“Γάζωσαν” την πρεσβεία του Ισραήλ με καλάσνικοφ μέσα στην νύχτα. Στις 3.15 τα ξημερώματα άγνωστοι που επέβαιαναν σε δύο μηχανές έριξαν καταιγισμό πυροβολισμών κατά της πρεσβείας.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 15 κάλυκες.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, άγνωστοι, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Κάποιοι μιλούν για αυτοκίνητο που πέρασε και γάζωσε το κτίριο της πρεσβείας, ενώ υπάρχουν και άλλες πληροφορίες για μια μηχανή στην οποία επέβαιναν δυο άτομα και η οποία συνοδεύονταν από άλλη μια, που είχε αναλάβει το ρόλο της υποστήριξης, επίσης με δυο επιβαίνοντες.
Προς την πρεσβεία φέρεται να πυροβόλησε ο συνοδηγός της πρώτης μηχανής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Θεοδόση Πάνου και Λευτέρη Σουχαϊμπ από το Newsit η επίθεση έχει πολλά κοινά σημεία με την επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη ένα χρόνο πριν.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της τρομοκρατικής επίθεσης από το επιτόπιο ρεπορτάζ του Newsit…