Γιατί ο Βενιζέλος είναι έξαλλος με τον Κουϊκ

Όχι μόνο  διέψευσε όσα αναφέρει σε ερώτησή του στην Βουλή,αλλά και έξαλλος είναι μαζί του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ Ε.Βενιζέλος ,με τον βουλευτή των »Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Τερενς Κουίκ  για την εν λόγω ερώτηση με την οποία κατηγορεί το Υπουργείο Εξωτερικών ότι αποφάσισε να μισθώσει για τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕΕ  τα γραφεία στα οποία στεγάζεται το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Μελετών του ΠΑΣΟΚ)  για να καλυφθούν, όπως υποστήριξε, οι οφειλές του τελευταίου προς τον ιδιοκτήτη. 
Τόση είναι η ενόχληση του κ Βενιζέλου που ξεπερνώντας , κατά ένα τρόπο, τα κοινοβουλευτικά ήθη, ζητά από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ Κουίκ »άμεση και πλήρη επανόρθωση» .

 Ολόκληρη η απάντηση του κ. Ε Βενιζέλου  στην Ερώτηση του Βουλευτού κ. Τέρενς-Νικολάου Κουίκ είναι η εξής:
 
1.       Μνημείο κοινοβουλευτικής ανευθυνότητας και πολιτικής κακοήθειας συνιστά η ερώτηση του κυρίου Βουλευτού που συγκέντρωσε τις «πληροφορίες» του από κάποια ιστοσελίδα!
2.       Ο ερωτών Βουλευτής υπολαμβάνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών επί ημερών του υπογράφοντος αποφάσισε να μισθώσει για τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας τα γραφεία στα οποία στεγάζεται το ΙΣΤΑΜΕ για να καλυφθούν οι οφειλές του τελευταίου προς τον ιδιοκτήτη! 
3.       Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει ως εξής:
4.       Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το Α΄ εξάμηνο του 2014, ένα από τα πρώτα θέματα που ετέθησαν ήταν οι ανάγκες στέγασης του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας, το οποίο συνεστήθη με το Ν. 4148/ΦΕΚ 99/26.4.2013.
5.       Δεδομένης της ανεπάρκειας χώρου στα κτίρια που στεγάζονται ήδη υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, η αρμόδια Γενική Δ/νση με έγγραφό της από 13.5.2013 προς την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών, καθιστούσε γνωστή την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης ακινήτου προς μίσθωση το οποίο να βρίσκεται πλησίον των κεντρικών κτιρίων του ΥΠΕΞ, για προφανείς λειτουργικούς λόγους, να καλύπτει την ανάγκη στέγασης του συνόλου των υπαλλήλων του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας, με το οικονομικότερο δυνατό μίσθωμα και να διαθέτει τις βασικές εγκαταστάσεις ηλεκτρικών, τηλεφωνικών και διαδικτυακών γραμμών, ώστε να απαιτούνται μόνο οι αντίστοιχες συνδέσεις με τα ως άνω δίκτυα.
6.       Κατόπιν αιτήματος της αρμόδιας Γενικής Δ/νσης του Υπουργείου Εξωτερικών (έγγραφο 20.6.2013), προς τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών, υπεδείχθη από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ο 2ος όροφος του ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 4, διότι πληρούσε τις προαναφερθείσες προδιαγραφές. Σημειώνεται ότι απερρίφθησαν άλλα ακίνητα, στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία στο παρελθόν είχαν στεγάσει υπηρεσίες του Υπουργείου, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους του μισθώματος. Στις 7.7.2013, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με έγγραφό της, ζήτησε από την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απευθείας μίσθωση του εν λόγω ακινήτου. Το συγκεκριμένο ακίνητο, στο οποίο μισθώνεται ο 2ος όροφος, είναι ιδιοκτησίας Εθνικού Κληροδοτήματος (Χαροκόπειο), γεγονός που επιτρέπει τη διαδικασία της απευθείας μισθώσεως (άρθρο 3 παρ.2 του Ν.3130/2003), ενώ το μίσθωμα εξυπηρετεί τους σκοπούς του κληροδοτήματος (φιλανθρωπικούς) και όχι ιδιωτικά συμφέροντα.
7.       Mε βάση το μισθωτήριο συμβόλαιο, το οποίο υπεγράφη μεταξύ της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών και των εκπροσώπων του Χαροκοπείου Κληροδοτήματος, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ανέλαβε καμία απολύτως υποχρέωση συμψηφισμού ή εξόφλησης υποχρεώσεων προηγουμένων μισθωτών του συγκεκριμένου ακινήτου προς το Χαροκόπειο Κληροδότημα. Τηρήθηκαν, δε, όλες οι εκ του νόμου περί μισθώσεων του Δημοσίου διαδικασίες με την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
8.       Σημειώνεται επίσης ότι  βασικός γνώμονας της διαδικασίας προμήθειας για την επίπλωση των χώρων του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας ήταν η προσπάθεια να καλυφθούν οι απολύτως απαραίτητες ανάγκες, με το μικρότερο δυνατό κόστος, προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων. Αυτό επετεύχθη: α) με τη διάθεση πολύ χαμηλότερου ποσού (€ 17.979,40) σε σχέση με τα προβλεπόμενα όρια, για ανάλογες περιπτώσεις (€ 40.000), που τίθενται από τον ν. 4148/2013, όπως ισχύει, β) με την απόφαση για την επισκευή παλαιότερων επίπλων που δεν χρησιμοποιούντο πλέον και γ) με την χρήση σημαντικού αριθμού επίπλων γραφείου που ήταν ήδη στη διάθεση του Γραφείου.
9.       Η ανωτέρω επείγουσα και απολύτως αναγκαία διαδικασία για την ορθή και αποδοτική λειτουργία του Γραφείου εντάσσεται πλήρως στο προβλεπόμενο πλαίσιο λειτουργίας και είναι νομικά σύμφωνη με τις διατάξεις του ν. 4148/2013 όπως ισχύει, σχετικά με την κάλυψη των αναγκών του συσταθέντος Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας.
Κατόπιν αυτού αναμένεται η άμεση και πλήρης επανόρθωση εκ μέρους του κυρίου Βουλευτή.-