Ελευσίνα: Η 112 ΠΜ προχωρεί σε εξουδετέρωση βομβών – ΟΔΗΓΙΕΣ για τους πολίτες

Δύο βόμβες παλαιού τύπου πρόκειται να εξουδετερωθούν με ελεγχόμενες εκρήξεις την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2016 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας από την 112 ΠΜ. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή για ορισμένες ώρες, καθώς επίσης πρέπει να να προβούν σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες για να προστατεύσουν τα σπίτια τους από ορισμένες υλικές ζημιές.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας όπως ανακοινώθηκε στο Facebook:

Όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι της 112ΠΜ (στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας), την Κυριακή 10-9-2017 από 08:00 μέχρι 15:00 εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου Ελευσίνας θα εξουδετερωθούν δύο (2) βόμβες παλαιού τύπου με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Παρακαλούνται, όσοι κατοικούν ή εργάζονται σε σημεία μέχρι περίπου 1.400 μέτρα από το σημείο της έκρηξης (Κόκκινη Εκκλησιά, Ψάρι και Γκορυτσά – βλ. συνημμένο χάρτη), για μέγιστη ασφάλεια:

• Τις ανωτέρω ώρες να εκκενώσουν την περιοχή, αφού πρώτα μεριμνήσουν να είναι ανοιχτά τα παράθυρα των οικιών ή των χώρων εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί θραύση τζαμιών λόγω του ωστικού κύματος.

• Αν δεν εκκενώσουν την περιοχή τις συγκεκριμένες ώρες και παραμείνουν σ’ αυτήν με δική τους ευθύνη:

Να μην κυκλοφορούν εντός της ανωτέρω περιοχής τις συγκεκριμένες ώρες, αλλά να βρίσκονται μέσα στα οικήματα (κατοικίες ή επιχειρήσεις). Να έχουν στα οικήματα, εντός των οποίων θα βρίσκονται, ανοιχτά τα παράθυρα, για αποφυγή τραυματισμών, λόγω ενδεχόμενης θραύσης τζαμιών από το ωστικό κύμα και να βρίσκονται μακριά από παράθυρα.

Εξυπακούεται ότι δεν υφίσταται λόγος δημιουργίας πανικού.

Διαβάστε επίσης: Εξουδετέρωση και καταστροφή μη εκραγέντων πυρομαχικών στην 112 ΠΜ