Η 339Μ στην Άσκηση «VEGA 2017» – Εικόνες που εντυπωσιάζουν

Από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, η 339 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης συμμετείχε στην άσκηση «Vega 2017», με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-4 AUP και ανάλογο προσωπικό.

H άσκηση «Vega 2017» είναι κύρια αεροπορική Άσκηση της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας που συνδέεται με την κύρια άσκηση του Ιταλικού Ναυτικού «MARE APERTO 2-17» και την κύρια άσκηση του Ιταλικού Υπουργείου Άμυνας «JOINT STARS 17» και συνδυάστηκε επίσης με τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου «RAMSTEIN GUARD».

Η άσκηση διεξήχθη, σε ευρεία περιοχή περιλαμβάνουσα τις νήσους Σικελία και Σαρδηνία, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία εξάσκησης των συμμετεχόντων στην εκτέλεση μεγάλων σχηματισμών, σε ένα ρεαλιστικό, σύνθετο και διακλαδικό επιχειρησιακό . 


Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναστολής λειτουργίας της 339 Μοίρας στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Διαβάστε: Α/ΓΕΕΘΑ: H 339 Μ αποτέλεσε μία από τις αιχμές της αεροπορικής μας ισχύος – ΦΩΤΟ