Η ΑΕΛ ηττήθηκε από την Φενέρ

 Χωρίς παρατράγουδα και με μια άδικη ήττα 1-0 κατά της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε ο επίφοβος αγώνας με την Φενέρμπαχτσε. Δύο Τουρκοκύπριοι σήκωσαν σημαίες του ψευδοκράτους αλλά και πανό με μηνύματα ειρήνης. Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι οδηγήθηκαν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και στα οδοφράγματα.

Άδικη ήττα με 1-0 γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης (25/10) η ΑΕΛ από την Φενερμπαχτσέ, στο ντεμπούτο του Ζόρζε Κόστα στον πάγκο της Λεμεσιανής ομάδας. Κυρίαρχος του αγώνα για 60 λεπτά η ΑΕΛ, είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ με τους Μοντέιρο και Μιγκέλ κατά κύριο λόγο. Χωρίς να είναι πολύ καλύτερη στην συνέχεια, η Τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΛ σε εκτέλεση κόρνερ του Κριστιάν στο 72’ και με κεφαλιά του Κορκμάζ πήρε την νίκη. Ακόμα και όντας πίσω στο σκορ, η ΑΕΛ έψαξε το γκολ και έχασε μοναδική ευκαιρία στο 87’ και πάλι με τον Μοντέιρο.

Xωρίς επεισόδια

Ο επίφοβος αγώνας έληξε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Κατά την διάρκεια του αγώνα δύο Τουρκοκύπριοι ύψωσαν σημαίες του ψευδοκράτους αλλά δεν δόθηκε συνέχεια στο γεγονός. Τα λεωφορεία που μετέφεραν τους Τουρκοκύπριους οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Χωρίς πρόβλημα οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας απ’ όπου ανεχώρησαν για την Τουρκία οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε.
Στην διάρκεια του αγώνα υψώθηκε από Τουρκοκύπριους και πανό το οποίο έγραφε ότι το ποδόσφαιρο είναι ειρήνη και φιλία (football is peace and friendship) και απεικόνιζε τα πρόσωπα ενός Έλληνα θρύλου της Φενέρ του Λευτέρη Αντωνιάδη (Λεφτέρ Κουτσουκαντωνιάδης) και ενός Τουρκοκύπριου που διετέλεσε παίχτης της ΑΕΛ του Σεβίμ Εμπέογλου.

Source: ikypros.com.cy