Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σήμερα η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλη η… Ευρώπη θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα γι’ αυτό και το κέντρο της πρωτεύουσας γίνεται, εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας, απαγορευμένη πόλη! Απαγορεύονται συγκεντρώσεις και… κυκλοφορία.

Με την κοινή σύσκεψη του Κολλεγίου των Επιτρόπων και του υπουργικού συμβουλίου ξεκινά, με κάθε επισημότητα, σήμερα η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κοινή συνεδρίαση θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 13:00, στο Ζάππειο, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας υπουργών και των 28 επιτρόπων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. Μετά τις συναντήσεις ο Σαμαράς και ο Μπαρόζο θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Στις 19:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ Newsit.gr