Η ΠΟΕΣ επιβεβαιώνει το Onalert με δήθεν «διάψευση» για το ανύπαρκτο κέντρο Σίνδου

 Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Onalert.gr για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο που δεν υπάρχει, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΕΣ.

Στην ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι διαψεύδει το Onalert,, ενώ στην ουσία επιβεβαιώνει ότι δεν λειτουργεί κέντρο στη Σίνδο.

Όπως είχε χαρακτηριστικά γράψει το Onalert «σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ στο παρόν που ζούμε, δεν υφίσταται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο. Υπάρχει προγραμματισμός να δημιουργηθεί, μελλοντικά όταν αδειάσει η Ειδομένη«.

Αυτόν τον προγραμματισμό πήρε η ΠΟΕΣ για να δημιουργήσει θέμα και να το παρουσιάσει ότι γίνονται παραβάσεις των ανώτατων υπηρεσιών ανά μήνα, ενώ στην πραγματικότητα μέσα στο κείμενο της απάντησή της παραδέχεται ότι κάποια στελέχη απασχολήθηκαν λιγότερο από μια εβδομάδα με πρώτη ημέρα το Σάββατο 23 Απριλίου, για να ετοιμάσουν το κέντρο ώστε να καταστεί λειτουργικό όταν αποφασιστεί η χρήση του.

Αυτό απέχει μακράν από τα όσα καταγγέλλει ότι δήθεν «ενημέρωσαν πως για τον μήνα Μάιο, οι Υπαξιωματικοί διατάχθηκαν να εκτελέσουν συνολικά οκτώ (8) υπηρεσίες [έξι (6) στη Μονάδα τους και δύο (2) στο Κέντρο Φιλοξενίας] ενώ οι Αξιωματικοί θα εκτελέσουν συνολικά έξι (6) υπηρεσίες [τρεις (3) στη Μονάδα τους και τρεις (3) στο Κέντρο Φιλοξενίας], αριθμός που απέχει σημαντικά από το ανώτατο όριο εκτελούμενων υπηρεσιών»

Πουθενά δεν προκύπτει από το κείμενο της ΠΟΕΣ ότι το κέντρο στη Σίνδο λειτουργεί, καθώς γνωρίζουν καλά ότι ΔΕΝ λειτουργεί.

Συνεπώς όταν ΘΑ λειτουργήσει εφόσον υπάρχουν παραβάσεις, τότε είναι λογικό να τις καταγγέλουν. Προκαταβολικά καταγγελία, είναι σενάριο από το μέλλον.

Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ