Ηλιάκης: Η Κάρπαθος τιμά τον ήρωα Σμηναγό

Τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη τιμά για ακόμα μια χρονιά η Κάρπαθος με πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης.

Onalert Newsroom
σαν σήμερα

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη τιμά για ακόμα μια χρονιά η Κάρπαθος με πρόγραμμα εκδηλώσεων. Όπως αναφέρει ο Δήμος Καρπάθου:

«Συμπληρώθηκαν ήδη δέκα έτη από το τραγικό συμβάν, τον ηρωϊκό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε υπερασπιζόμενος την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, εδώ στην νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου .
Οι κάτοικοι της Καρπάθου έζησαν από κοντά το γεγονός και μοιράστηκαν ώρες αγωνίας και συγκίνησης . Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Δήμος μας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Χανίων και την Πολεμική Αεροπορία , εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, την Δευτέρα 30 Μαϊου 2016.

ΗΛΙΑΚΕΙΑ 2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Στων αθανάτων τους ουρανούς αστραετοί πετούνε
μ` ελευθερία θρέφονται, φωτίζουν κι οδηγούνε.»

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο, η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων, την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, με την συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατο του Ήρωα Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, στο χώρο του μνημείου του.

•11:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων
•11:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων
•12:00 Επιμνημόσυνη δέηση
•12:15 Ομιλίες
•12:25 Καταθέσεις στεφάνων
•12:35 Ενός λεπτού σιγή
•12:36 Εθνικός ύμνος
•12:40 Πέρας τελετής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ
10:00 Τρισάγιο στην μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ
18:00 Ποδοσφαιρικός Αγώνας στο γήπεδο Μενετών μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας Καρπάθου και Δήμου Καρπάθου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ
08:00 Πεζοπορία από το Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου με διαδρομή από Λάστο προς Καλή Λίμνη (Υψηλότερη κορυφή της Δωδεκανήσου 1215μ). Σημείο συνάντησης Alpha Bank.
18:00 Ποδηλατικός γύρος Πηγαδίων. Αφετηρία από το Μνημείο του Κώστα Ηλιάκη. Τερματισμός Ποσειδώνιο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
11:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων
11:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων
12:00 Επιμνημόσυνη δέηση
12:15 Ομιλίες
12:25 Καταθέσεις στεφάνων
12:35 Ενός λεπτού σιγή
12:36 Εθνικός ύμνος
12:40 Πέρας τελετής

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ