Ημέρα της Μητέρας 2015: Πεζοναύτες στέλνουν μηνύματα αγάπης

Η μέρα της μητερας γιορτάζεται απο τις 10 ΜαΪου 1908 κι εχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ.  Η Άννα Τζάρβις ηταν η δημιουργός της μέρας για όλες τις μητέρες αν και η ίδια δεν ειχε ποτέ παιδιά. Μετα τον θάνατο της μητέρας της η Τζάρβις αποφάσισε να τιμήσει αυτην και όλες τις μητέρες του κόσμου. Η μητέρα της Τζάρβις ειχε 13 παιδιά.

Στον στρατό των ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη μέρα της μητέρας αλλα δεν ξεχνούν και τις συζύγους των στρατιωτών που δεν ειναι μητέρες.
Την Παρασκευή πριν την Κυριακή της Ημέρας της Μητερας, ο στρατός των ΗΠΑ τιμά όλες τις συζύγους και τους συζύγους του στρατιωτικού προσωπικού.

Το 1984, ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν υπέγραψε διακήρυξη αναγνωρίζοντας επίσημα την Military Spouce Appreciation Day (Ημέρα Αναγνώρισης Συζύγων Στρατιωτικών). Εκ τότε η συγκεκριμένη μέρα εχει διατηρηθεί απο το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Φέτος, η μέρα για τους συζύγους ήταν στις 8 Μαΐου.

Όπως δήλωσε ο Στρατηγός Michael S. Tucker

“Από την Αμερικανική Επανάσταση, οι συζυγοι των στρατιωτικών έχουν παράσχει αμέριστη υποστήριξη στους στρατιώτες, ναύτες, αεροπόρους, πεζοναύτες και άντρες του Λιμενικού του έθνους μας, για να μπορέσουν να στηρίξουν την Άμυνα μας. Είμαστε υπόχρεοι στους/στις συζύγους και στις οικογένειες μας καθημερινά, εν μέρει χάρη στην άνευ όρων αγάπη τους, την ανησυχία και την υποστήριξη, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσουμε απαιτητικά καθήκοντα.
Για όσο καιρό γενναίοι άνδρες και γυναίκες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις μας, μπορούμε να νιώθουμε σίγουροι οτι οι σύζυγοι θα συνεχίσουν να παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεται για να κερδίζουμε όλες τις μάχες. Εγω δεν θα ήμουν σε θέση να επιτύχω τους στόχους της καριέρας μου, χωρίς την αγάπη και την υποστήριξη της συζύγου μου, Τερέζας. Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, ναύτες, αεροπόροι, πεζοναύτες και άντρες του Λιμενικού αισθάνονται το ίδιο.”

Η Ημέρα της Μητέρας εχει τεράστια σημασία σε όλες τις χώρες του κόσμου καθώς η σημασία της μητέρας δεν εχει κανένα μέτρο σύγκρισης.
Για τους στρατιώτες που υπηρετούν η μητέρα τους αλλα και η μητέρα των παιδιών τους ειναι η μόνη σκέψη που τους δίνει δύναμη.

Στο παρακατω βίντεο πεζοναύτες και ναύτες της ειδικής Μονάδας Marine Air-Ground Task Force Crisis Response Africa εύχονται στις μητέρες και στις συζύγους τους για την Ημέρα της Μητέρας. Η συγκεκριμένη μονάδα διαθέτει μονάδες να σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, όπου τους τελευταίους μήνες εκπαιδεύονται με στρατιωτικό προσωπικό απο χώρες εταίρους των ΗΠΑ.

Πηγή – Quad-City Times/abc7news.com/dvidshubnet
Απόδοση/Μετάφραση – OnAlert