HMS Queen Elizabeth: Λίγα λόγια για το νέο καμάρι της Βρετανίας – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα σχετικά το νέο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Βρετανίας HMS Queen Elizabeth.

Το βίντεο που δημοσιεύει το CNN αναφέρει ορισμένες σημαντικές πληροφορίες για το νέο καμάρι των Βρετανών έκανε το παρθενικό του ταξίδι για πρώτη φορά στις 26 Ιουνίου 2017.

Το αεροπλανοφόρο το οποίο πλέον πραγματοποιεί τις πρώτες του δοκιμές αναμένεται να παρακολουθείται από ρωσικά υποβρύχια, πλοία και αεροπλάνα.

Η διαδικασία κατασκευής του αεροπλανοφόρου ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα για τη Βρετανία – 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια – και άργησε αρκετά να ολοκληρωθεί – οχτώ χρόνια. Πολλές μάλιστα ήταν οι αμφιβολίες σχετικά με την ολοκλήρωση του αεροπλανοφόρου λόγω του κόστους του αναφέρει η Ιndependent.

Σημειώνεται ότι το νέο αεροπλανοφόρο του βρετανικού Ναυτικού το HMS Queen Elizabeth είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά τα αμερικανικά.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το onalert.gr, σχεδόν 10 χρόνια μετά την έναρξη της ναυπήγησης του ‘’ Η Βασίλισσα’’ είναι το μεγαλύτερο σκάφος που είχε ποτέ το βρετανικό Ναυτικό με εκτόπισμα 65.000 τόνων μήκος 280 μέτρων. Το αεροπλανοφόρο ξεκίνησε τον πλου του με τη βοήθεια ρυμουλκών από το ναυπηγείο Rosyth, στην Σκωτία. Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Βόρεια Θάλασσα.

Ακόμα περισσότερα για το HMS Queen Elizabeth ΕΔΩ.

Βίντεο:  Tο νέο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Βρετανίας HMS Queen Elizabeth.