Hotspot: Παραδίδονται σήμερα τα 4 Σχιστό, Λέσβος, Λέρος και Χίος

 
Περιοδεία εγκαινίων στα Hotspots αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί ξεκίνησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησηή του για την ολοκήρωση των εργασιών σε 3 από τα hotspots και στο ένα κέντρο επανεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό.

Παρουσία των υπουργών μεταναστευτικής πολιτικής, δημόσιας τάξης και του υφυπουργού υποδομών ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι σε λίγες ημέρες θα έιναι έτοιμο και το hotspot στα Διαβατά καθώς και το hotpost στην Κω, ενώ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου για την ένερξη λειτουργίας στη Σάμο.

Παράλληλα θα εξεταστεί και η λύση να εγκατασταθεί κάποιο κέντρο στον χώρο της αποθήκης του ΟΛΘ που πρότειναν οι δήμαρχοι αντί των Διαβατών, αλλά οι υπουργοί κατέστησαν σαφές ότι «τα Διαβατά δεν θα αντικατασταθούν από την αποθήκη του ΟΛΘ».

Παράλληλα δήλωσε πως θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για τα ασυνόδευτα παιδιά με το Χαμόγελο του παιδιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υφυπουργός Γ. Σγουρίδης το κόσμος των εργασιών ανέρχονται σε 1.765.000 τα οποία έχουν εγκριθεί ως δαπάνη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη τα χρήματα έχουν μεταφερθεί.