Hotspots σε Λέρο, Χίο, Λέσβο επισκέφτηκε ο ΥΕΘΑ

Επίσκεψη στα κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων – μεταναστών (hotspots) στα νησιά Λέρο, Χίο και Λέσβο πραγματοποίησαν την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στη Χίο, ο κ. Καμμένος συνεχάρη τους αρμόδιους και τις λοιπές αρχές που συνεργάστηκαν με τις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου στο hotspot του νησιού.

Τόνισε επίσης ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και δημιουργείται ειδικός χώρος για τα παιδιά. «Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και ελπίζω εντός των επομένων ημερών να μπορούμε να έχουμε και ένα κέντρο καταγραφής με βιομετρικά στοιχεία ταυτότητας και για τα παιδιά από 0-12 ετών που δεν καταγράφονται μέχρι σήμερα με το σύστημα Euroda», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, ενώ εκτίμησε ότι μετά και τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, το μεταναστευτικό βαίνει προς αντιμετώπιση.

«Το “playing games” απέναντι στην Ελλάδα τελείωσε. Από εδώ και πέρα, η Τουρκία έχει να αποδείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε και ότι θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους μετανάστες που ξεκινούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας», ανέφερε ο κ. Καμμένος.