«Η Αριστερά θα υπογράψει νέα Βάρκιζα» δηλώνει ο Μπαλτάκος

Για νέα Βάρκιζα μιλά ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος,μία εβδομάδα μετά από τις ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα ο κ.Μπαλτάκος κάνει την δική του ανάλυση για το εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ξανά ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%..

«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα” λέει ο κ.Μπαλτάκος που λέει όχι σε εθνικές εκλογές γιατί:
«Γιατί να κάνει εθνικές εκλογές η ΝΔ; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».
Χαρακτηρίζει ιστορική, τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αφού «για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες».
Όπως λέει όμως αυτό δεν θα γίνει:

«Δεν θα τα καταφέρουν, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα».
Τέλος αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Χ.Α. τονίζοντας «δεν τον ξάφνιασε» και το απέδωσε «στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν».
Ο πρώην γενικός γραμματέας φημολογείται ότι διερευνά την πιθανότητα ίδρυσης νέου πολιτικού κόμματος που θα κινείται στον πολιτικό χώρο δεξιά της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη:

«Γιατί χτύπησα τους χρυσαυγίτες» – Τι λέει ο υιός Μπαλτάκου

Η αποχώρηση Μπαλτάκου κλείνει την «ατζέντα σιδηράς πυγμής στις Ένοπλες Δυνάμεις»;