Η ευκαιρία που ο Τσίπρας δεν πρέπει να κλωτσήσει

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η καθημερινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών ένας Γολγοθάς. Οι εποχές που είχαμε την “πολυτέλεια” να βγαινουμε με πλαστικές κομματικές σημαίες και να πανηγυρίζουμε για την νίκη του κόμματός μας πέρασαν οριστικά. Οι πολίτες παλεύουν για την επιβίωσή τους και τα 2,5 τελευταία χρόνια ένοιωσαν μόνοι τους σ΄ αυτή την καθημερινή τους μάχη. Αυτό πλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς και απ΄ αυτό κέρδισε με τρόπο σαρωτικό ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι προφανές ότι δεν έγιναν τόσοι πολλοί Έλληνες αριστεροί μέσα σε λίγους μήνες. Και ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι η μεγάλη μάζα των ψηφοφορών που τον εμπιστεύθηκαν είναι πολίτες του λεγόμενου “μεσαίου” χώρου ,αυτού που κάποτε λέγαμε κέντρο.

Η ευκαιρία που έχει ο Αλέξης Τσίπρας να αποδείξει ότι το …ταμπού τόσων και τόσων δεκαετιών, ο …μπαμπούλας της αριστεράς που πάση θυσία έπρεπε να μείνει εκτός εξουσίας ήταν ένα λάθος. Οι πολιτικές συνθήκες άλλαξαν ,όπως και η αριστερά βέβαια, η οποία “στρογγύλεψε” όσο χρειαζόταν για να προσεγγίσει τον “μεσαίο” χώρο. Ο οποίος τελικά όπως δείχνουν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις πολλά χρόνια βγάζει κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύει και κάτι που μόνο στην Συγγρού δεν είχαν καταλάβει. Ότι οι …θεωρίες των ακρών δεν αρέσουν στον μέσο Έλληνα.

Ο Τσίπρας λοιπόν παίρνει την ευκαιρία που ζήτησε με επιμονή να του δώσουν οι ψηφοφόροι. Ευχή όλων μας είναι να μην την κλωτσήσει.