ΙΜΙΑ: Ο Τούρκος Αρχηγός Χουλουσί Ακάρ επικεφαλής των κομάντος – ΒΙΝΤΕΟ

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα καθώς νεότερες πληροφορίες φέρουν τον τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να ήταν ένας εκ των επιβαινόντων στα δύο φουσκωτά σκάφη τα οποία στις 11 00 το πρωί προσέγγισαν τη Δυτική Ίμια.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Haber Turk ανάρτησε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο Τούρκος Α.ΓΕΕΘΑ Χ. Ακάρ να επιβαίνει επί της τορπιλακάτου του τουρκικού Ναυτικού, αναφέροντας ότι συμμετείχε στην προσέγγιση που αποπειράθηκαν να φέρουν εις πέρας τα δύο φουσκωτά με τους τουρκους βατραχανθρώπους στη Δυτική Ίμια. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επίσης αναφέρουν οτι η προσπάθεια προσέγγισης των Ιμίων απο τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ ηταν αιφνιδιαστική. 

Διαβάστε – Χουλουσί Ακάρ: Αυτος ειναι ο νέος Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μια πρόκληση πρώτου μεγέθους με σκοπό να προκαλέσει την ελληνική πλευρά παραμονές της επετείου συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.

Κύκλοι του ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι η τουρκική πρόκληση φαίνεται να συνδέεται και με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την μη έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών, γεγονός που προκάλεσε το μένος της Άγκυρας. Σε κάθε περίπτωση οι ΕΔ παραμένουν συνολικά σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περεταίρω συμβάντος επιχειρήσει εκ νέου η τουρκική πλευρά.

Όπως επιβεβαιώθηκε στο Onalert.gr από πηγές του ΓΕΕΘΑ, 2 φουσκωτά σκάφη τούρκων βατραχανθρώπων με τη συνοδεία μιας τορπιλακάτου του τουρκικού Νυατικού, εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού.

Τα τουρκικά σκάφη επισημάνθηκαν από την Κ/Φ ΚΡΑΤΑΙΟΣ (Ρ 269) του Πολεμικού Ναυτικού, η οποίες προσέγγισε αμέσως τη Δυτική Ίμια προκειμένου να αναχαιτίσει την τουρκική δραστηριότητα και αν χρειαστεί να επέμβει.