Ισραήλ-Τουρκία κάνουν «επαφές» στη Ρώμη ενώ Έλληνες ετοιμάζονται για αποστολή στη Γάζα!

Συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στρατηγού Dore Gold με τον γραμματέα του τουρκικού ΥΠΕΞ Feridun Sinirlioglu, στη Ρώμη,αποκαλύπτει η εφημερίδα Haaretz.

Η συνάντηση των δύο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από καμία από τις δυο χώρες ωστόσο φαίνεται ότι έγινε και το θέμα της δεν μπορεί να είναι άλλο από την προσπάθεια “αναθέρμανσης” των σχέσεων των δύο χωρών. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο. Όλες τις προηγούμενες δεν υπήρξε θετική κατάληξη.

Την ίδια ώρα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Ισραήλ, αλλά φαίνεται ότι θα τον προλάβουν άλλοι.

Τις τελευταίες ημέρες η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα» το ελληνικό παράρτημα του λεγόμενου «Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙΙ» έχει ανακοινώσει ότι προετοιμάζεται νέα διεθνή αποστολή προς την Λωρίδα της Γάζας στις επόμενες ημέρες προφασιζόμενη ότι πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας. 

Οι ισραηλινοί αντιμετωπίζουν όλες αυτές τις αποστολές ως υποστήριξη “προς την τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα” και επισημαίνουν ότι “στο παρελθόν οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου έχουν δηλώσει την υποστήριξη τους για τη Χαμάς, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ  και έχουν συμμαχήσει με ακραία τουρκική οργάνωση”.

Το τελευταίο που θέλει ο Καμμένος να συμβεί πριν από την επίσκεψή του στο Ισραήλ ,είναι να προκληθεί οποιασδήποτε μορφής ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών . Από την άλλη βέβαια το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου θα βρεθεί προφανώς σε πολύ άβολη θέση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις με το Ισραήλ -κι ας μην το “φωνάζουν”- αλλά από την άλλη πως θα αντιταχθούν στους ακτιβιστές;