Kαλό κλίμα στη συνάντηση Κοτζιά -Τσαβούσογλου

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Kαλό κλίμα στη συνάντηση Κοτζιά -Τσαβούσογλου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Συνάντηση στη Νέα Υόρκη είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών, εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος και οι προσδοκίες για λύση του Κυπριακού τοποθετούνται εκεί που πρέπει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε το τετ α τετ μέχρι στιγμής μεταξύ των κ.κ Τσίπρα και Ερντογάν.

Αμέσως μετά ο κ. Κοτζιάς είχε μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση στο Trump Tower με τον κ. Μάικλ Φλιν, ο οποίος έχει επιλεγεί ως νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

IBNA

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Για τη Συρία, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη για «μια συμπεριληπτική πολιτική οποία θα καταλαμβάνει όλες τις κοινότητες θρησκευτικές...