Καμμένος: Γιατί απέσυρα την τροπολογία για τον «χακί συνδικαλισμό

Τη συναίνεση των κομμάτων και γόνιμο διάλογο στις Ενώσεις των Στρατιωτικών, επιδιώκει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Onalert.gr για το θέμα του «χακί συνδικαλισμού».

Ο ΥΕΘΑ εξήγησε ότι η τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτή του κόμματός του πριν λίγες ημέρες, αποσύρθηκε, καθώς η επιθυμία του είναι να συζητηθεί στη Βουλή με τα άλλα κόμματα.


ΔΗΜ: Να δούμε λίγο και το θέμα του στρατιωτικού συνδικαλισμού, γιατί με το νόμο που ψηφίστηκε, έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν παντού διάφορες οργανώσεις στρατιωτικών. Πολύ μικρές σε όλες τις περιοχές. Υπήρξε μια τροπολογία την οποία και αποσύρατε, μια προσωπική τροπολογία από έναν βουλευτή

ΥΕΘΑ: Δεν ήταν προσωπική τροπολογία. Ήταν μια τροπολογία η οποία αν θέλετε έχει συζητηθεί με αρκετές Ενώσεις, αλλά δεν ήθελα να περάσει κατ’ αυτό τον τρόπο γρήγορα χωρίς να γίνει κουβέντα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με τις περιφέρειες. Βλέπουμε δυσλειτουργίες στη δυνατότητα πχ να συνενοηθούν μεταξύ τους.

Θα δούμε ορισμένες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και με νηφαλιότητα και συνεργασία αυτές τις διορθώσεις θα τις κάνουμε.

ΔΗΜ: Στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να επιδιώκετε να γεφυρώσετε διαφορές;

ΥΕΘΑ: Να γεφυρώσουμε διαφορές ναι, αλλά να δημιουργήσουμε κομματικό στρατό στις Ένοπλες Δυνάμεις όχι.

ΔΗΜ: Οχι είναι σαφές αυτό, αλλά με αυτό τον τρόπο κατά την ταπεινή μου γνώμη δημιουργείτε.

ΥΕΘΑ: Λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται. Το σημαντικό δεν είναι να δούμε ποιοι τσακώνονται μεταξύ τους, αλλά να μπορούν να εκφράζονται οι πολλοί. Και να εκφράζονται δίκαια και όχι εκμεταλλευόμενοι πολιτικά. Λέγοντας δηλαδή ότι υπηρετούμε το συνδικαλισμό για να βοηθήσουμε το κόμμα που βρίσκεται είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Αυτό είναι το λάθος το οποίο έχει γίνει για παράδειγμα στην Αστυνομία τώρα.
Έχουμε βουλευτές που προέκυψαν από συνδικαλιστές.