Καμμένος: »Στη Λάρισα χτυπάει η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων»

»Στη Λάρισα χτυπάει η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα από την 110 Πτέρυγα Μάχης. Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγα Μάχης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης- παραλαβής της διοίκησης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον αντιπτέραρχο, Χρήστο Χριστοδούλου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε  και η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων από τον απερχόμενο διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγο Ηλ. Λεοντάρη, στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

  Ο κ. Καμμένος πριν την έναρξη της τελετής παράδοσης παραλαβής έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα εδώ στη Λάρισα, όπου χτυπά η καρδιά των ενόπλων δυνάμεων γίνεται η παράδοση παραλαβή της διοίκησης του ΑΤΑ και της 1ης Στρατιάς και είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την πατρίδα μας. Σήμερα παραδίδουν δύο άξιοι Αρχηγοί. Ο αρχηγός του ΑΤΑ και της 1ης Στρατιάς.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Αρχηγός ΑΤΑ είναι ένας από τους άριστους Αξιωματικούς, που θα εκπληρώσει την αποστολή του, μαζί με όλο το προσωπικό, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό, κατά άριστο τρόπο, όπως έπραξε και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο απερχόμενος αρχηγός της 1ης Στρατιάς, με απόφαση της κυβέρνησης και με πρόταση μας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, εντός των επομένων ημερών, θα αναλάβει αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα αντιμετωπιστούν περιστατικά στρατιωτών που σχημάτισαν σε φωτογραφίες αλυτρωτικά αλβανικά σύμβολα ανέφερε τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Θα εξαντληθούν τα προβλεπόμενα από τις πειθαρχικές, διοικητικές και πιθανόν θα διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες».

Μάλιστα παρακάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά προκειμένου «να μην προστεθούν σε αυτά τα γεγονότα άλλα γεγονότα που δεν υφίστανται» αναφερόμενος σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο σμηνίτης της 112 Πτέρυγας Μάχης με ευθύνη φύλαξης, τράβηξε φωτογραφίες ανάλογες με τα περιστατικά σε ΚΕΝ Μεσολογγίου και στην ΕΛΔΚ.

Ο Πάνος Καμμένος διέψευσε επίσης κατηγορηματικά ότι το ίδιο άτομο είχε πληροφορίες για τις αναχωρήσεις του Πρωθυπουργού ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι: « Από τη μία πλευρά θα αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, όπως προβλέπεται και με τη μέγιστη αυστηρότητα, από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα πρέπει να δίνουμε τροφή σε εκείνους που προσπαθούν να αναβιώσουν έναν εθνικισμό στην πατρίδα μας προσβάλλοντας την Ελλάδα».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ