Καναδάς: Σκότωσαν ύποπτο για σχέσεις με το ISIS

Μετά από πληροφορία για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, η αστυνομία του Καναδά έκανε επιχείρηση σε μια μικρή πόλη του Οντάριο και απέκλεισε σπίτι μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ύποπτος άνδρας. Στόχος της επίθεσης θα ήταν η πρόκληση μαζικών απωλειών, σε ανθρώπινες ζωές, καθώς ο ύποπτος φέρεται να σχεδίαζε ν’ ανατινάξει εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Αρχικά, έγινε γνωστό πως ο άνδρας συνελήφθη. «Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Ένας ύποπτος συνελήφθη κι ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, τα τηλεοπτικά δίκτυα CTV News και CBC News μετέδωσαν πως ο ύποπτος τρομοκράτης ήταν νεκρός. Ο ύποπτος σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε κι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ