Καύκασος: H «Kα Γκε Μπε» ανακάλυψε τάφο πολέμαρχου ισλαμιστή

Τάφος ισλαμιστή πολέμαρχου ανακαλύφθηκε στον Καύκασο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερική ασφαλείας – αντικατασκοπείας, της FSΒ. 

Σημαντική εξέλιξη για τα τεκταινόμενα στον Καύκασο αποτελεί η ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερική ασφαλείας – αντικατασκοπείας, της FSB που αντικατέστησε τη διαβόητη KGB, ότι κατόρθωσαν να εντοπίσουν το σημείο ταφής του ισλαμιστή πολέμαρχου, Ντοκού Ουμάροφ.

Ποιος ήταν ο Ντοκού Ουμάροφ και πως σκοτώθηκε

Ο Ντοκού Ουμάροφ, ήταν τσετσένος ηγέτης της ισλαμικής επανάστασης και είχε σκοτωθεί σε επιδρομή ομάδας ειδικών επιχειρήσεων των ρωσικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων τον Σεπτέμβρη του 2013 στον Βόρειο Καύκασο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ισλαμιστική εξέγερση. Ο Ντοκού Ουμάροφ είναι θαμμένος μαζί με άλλους τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες στα βουνά της Ινγκουσετίας.

Ήταν “επικίνδυνος” για την FSB

Σημειώνευαι ότι η παραδοχή του θανάτου του από τους ισλαμιστές μαχητές συντρόφους του προέκυψε τον Μάρτιο του 2014 σε ισλαμιστικό ιστοχώρο, ενώ τον Απρίλιο του 2014 η FSB είχε ανακοινώσει δια του διοικητή της, Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, ότι ο επικίνδυνος τρομοκράτης που ευθυνόταν για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Μόσχα και άλλα ρωσικά αστικά κέντρα, είχε «εξουδετερωθεί».

Με πληροφορίες από RT