Καυγάς για το …πάπλωμα Καμμένου σε Ντόρα και Δαβάκη

Η ολοήμερη ανταλλαγή ανακοινώσεων την Τρίτη για το θέμα των τουρκικών απαιτήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή, μοιάζει να έιναι καυγάς για το …πάπλωμα. Η αιτία αναζητείται. 

Ο ΥΕΘΑ σε ανακοίνωση Τύπου προκαλεί την Ντόρα Μπακογιάννη να απαντήσει για το θέμα του Καστελόριζου το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο έχει περιληφθεί στις περιοχές δράσης του ΝΑΤΟ. Η κ. Μπακογιάννη που είχε κάνει νωρίτερα δηλώσεις, δεν του έκανε τη χάρη.

Αντί αυτής έλαβε απάντηση από τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Θ. Δαβάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΥΕΘΑ δεν δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα.

Μετά άφησαν τις ανακοινώσεις και το έριξαν στα Non paper. »Κύκλοι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχολίασαν τις δηλώσεις Δαβάκη. Το σήριαλ δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και αύριο.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΥΠΕΘΑ

«Έδειξα κατανόηση και δεν σχολίασα ότι ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δαβάκης υιοθέτησε τουρκικό έγγραφο στο ΝΑΤΟ, στο οποίο δεν έκανε καν αναφορά ο στρατιωτικός διοικητής του SHAPE.

Δεν ανέμενα όμως ότι η κ. Μπακογιάννη, που έχει βαθιά γνώση των θεμάτων του ΝΑΤΟ, θα παραπληροφορείτο και θα αμφισβητούσε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ που ξεκαθαρίζει ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου.

Όπως και πριν είμαστε στη διάθεση όλων των κομμάτων της Βουλής για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΔ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Καμμένος, μη έχοντας απαντήσεις για την ουσία κρίσιμων ζητημάτων, καταφεύγει σε προσωπικές αντεγκλήσεις.

Υπογραμμίζουμε, λοιπόν, ότι μετά την τελευταία δήλωσή του, έχουμε πρόσθετους λόγους να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χειρίζεται ζωτικής σημασίας ζητήματα για τη χώρα».

ΑΤΥΠΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΠΕΘΑ – non paper

Με αφορμή τη δήλωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Α. Δαβάκη κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν τα εξής:

Ο κ. Δαβάκης ας συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματός του, τον διαβεβαιώνουμε ότι είναι πιο χρήσιμο από το να ενημερώνεται από τουρκικά non paper που δεν γίνονται αποδεκτά ούτε καν σαν απόψεις από το ΝΑΤΟ.