Κηδείες σμηνιτών: Ράγισαν και οι πέτρες για τα παιδιά που χάθηκαν στην άσφαλτο – ΦΩΤΟ

Πρώτη δημοσίευση: 11:57:56
Τελευταία ενημέρωση:13:00:56

Θρήνος και οδύνη στις για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά πρωτίστως για τις οικογενειες των νεαρών σμηνιτών που έφυγαν τόσο άδικα χθες το πρωί στο τραγικό δυστύχημα κοντά στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.

«Ράγισαν και οι πέτρες» στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη στο Δοκίμι, στην εξόδιο ακολουθία του αδικοχαμένου 25χρονου σμηνίτη Λεωνίδα Ζαχαράκη, που έχασε χθες το πρωί τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα στα Παλιάμπελα Βόνιτσας, όπως και ο 19χρονος, επίσης σμηνίτης Λεωνίδας Χολέβας…

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Λεωνίδας δεν θα βρίσκεται πια μαζί τους. Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς, τα δυο αδέρφια του άτυχου 25χρονου.

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Λεωνίδα Ζαχαράκη ξεκίνησε 11.30 το πρωί από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Δοκιμίο. Η κηδεία του Λεωνίδα Χολέβα ξεκίνησε στις 12.00 από τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Στρογγυλοβουνίου.

Σπαρακτικά τα μηνύματα στο Facebook

Ο θάνατος των δύο νεαρών έχει βυθίσει στο πένθος τις τοπικές κοινωνίες, ενώ συγκλονίζουν τα μηνύματα αποχαιρετισμού στο facebook.
Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, η σελίδα του 19χρονου στο facebook γέμισε από σπαρακτικά μηνύματα φίλων και συγγενών του.

Με φράσεις όπως: «Και πως να δώσεις κουράγιο στην οικογένεια που σε έχασε?? Πως αυτη η μανα να καταλάβει οτι έγινες άγγελος στον ουρανό?? Πρόσεχε τους όλους απο κει ψιλά που πηγές…. Καλο παράδεισο να χεις αγοράκι μου», «Καλο παραδεισο αδερφε μου.. Να χαμογελας εκει ψηλα.. Σε αγαπαμε δεν θα σε ξεχασουμε ποτε», «Καλο παραδεισο αδερφε μου … εισουν αλανι απο τα λιγα δεν θα σε ξεχασω ποτε θα μας λειψεις» δεκάδες φίλοι αποχαιρετούν τον 19χρονο Λεωνίδα. Φίλοι του που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή, άρχισαν να τον αποχαιρετούν στην σελίδα του στο Facebook .


Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τους δύο σμηνίτες που σκοτώθηκαν στα Παλιάμπελα εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός στέλνοντας μήνυμα για το «απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας», προτρέποντας παράλληλα για πιο προσεκτική οδηγική συμπεριφορά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ συμμετέχει στο πένθος του θανάτου δύο νέων ανθρώπων σε τροχαίο δυστύχημα, του Λεωνίδα Χολέβα και του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Δοκιμίου Λεωνίδα Ζαχαράκη. Εκφράζει στους οικείους τους τα θερμά της συλλυπητήρια.

Η απώλεια ακόμα δύο ανθρώπων στο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, στέλνει μήνυμα σε όλους μας για προσεκτικότερη οδηγική συμπεριφορά και σε κάθε αρμόδιο φορέα της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής εξουσίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Συλλυπητήρια Ερασιτέχνη Παναιτωλικού

Μετά την ΠΑΕ Παναιτωλικός και ο Ερασιτέχνης εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο των δύο νέων σμηνιτών στα Παλιάμπελα. Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό των δύο νέων, του συμπολίτη μας ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Δοκιμίου Λεωνίδα Ζαχαράκη και του σμηνίτη Λεωνίδα Χολέβα.

Ευχόμαστε στους δικούς τους ανθρώπους δύναμη και κουράγιο.»

Πως έγινε το τροχαίο

Το τροχαίο σημειώθηκε χθες το πρωί στο δρόμο «σκοτώστρα» Βόνιτσας-Αμφιλοχίας στο ύψος του χωριού Παλιάμπελα. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 3 σμηνίτες που υπηρετούσαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με φορτηγό με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής για δυο νέα παιδιά.



Καρμανιόλα ο δρόμος στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, κοντά στα Παλιάμπελα

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο τραγικό συμβάν. Όπως αναφέρεται, την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε έντονη βροχόπτωση και πυκνή ομίχλη. Επίσης, ο δρόμος είναι πάρα πολύ στενός στο σημείο αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι πρόκειται για ένα σημείο “καρμανιόλα”, στο οποίο ουκ ολίγοι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η ανείπωτη τραγωδία στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, κοντά στα Παλιάμπελα έγινε στις 10 περίπου σήμερα το πρωί. Εκτός των δύο νεαρών που ανασύρθηκαν νεκροί από το Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένας ακόμη νεαρός που επέβαινε στο όχημα τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά.

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες το μεσημέρι οι  τρεις Σμηνίτες του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου είχαν εξέλθει από την Μονάδα τους στις 9:30. Ο 20χρονος τραυματίας που επέζησε του ατυχήματος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λευκάδας με κάταγμα στο χέρι, χωρίς να διατρέχει κανέναν άλλον κίνδυνο.

Το Ι.Χ. συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό, το οποίο οδηγούσε ένας 61χρονος άνδρας.

Πηγές: aginiosite, agriniovoice.gr,sinidisi.gr