Ο Κικίλιας συμπαραστάτης στον αγώνα για τις συντάξεις χηρείας

O νέος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το σύλλογο ΑΞΙΑ (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη), ο οποίος πραγματοποιεί «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, μέρα και νύχτα, από 23 Οκτωβρίου έως 27 Οκτωβρίου 2017.

Κατά την επίσκεψή του δήλωσε συμπαραστάτης και αρωγός στον δίκαιο αγώνα τους για τις συντάξεις χηρείας, οι οποίες κατακρεουργήθηκαν με βάση το ηλικιακό κριτήριο που έθεσε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Οι συντάξεις χηρείας έχουν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη καθώς σύμφωνα με τον νόμο η επιζώσα σύζυγος δικαιούται σύνταξη μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας της. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 12, η επιζώσα σύζυγος δικαιούται σύνταξης μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της, κατά την ημερομηνία θανάτου του ασφαλισμένου-συνταξιούχου συζύγου.

Εάν όμως έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας της κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας της. Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας της κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα μόνο τριών ετών. Διαβάστε ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΕΔΩ