«Κοιμήσου -ξανά- Ευρώπη οι μετανάστες που εσύ προκάλεσες πνίγονται»

Πριν λίγες ημέρες 450. Τώρα άλλοι 700. Οι αριθμοί αφορούν σε ανθρώπους. “Άγραφοι” μετανάστες χάνονται στο βυθό της Μεσογείου . Και η γηραιά ήπειρος , η Ευρώπη ως συνήθως σ΄ όλα τα μεγάλα προβλήματα που γίνονται “μέσα στα πόδια” της παρακολουθεί ατάραχη και συζητά, ξανασυζητά, κάνει επαφές και συναντήσεις αλλά αρνείται να “αγγίξει” το πρόβλημα που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι -νομίζουν- μακριά από τις νότιες ευρωπαϊκές ακτές. “Άσε τα PIGS να λύσουν το πρόβλημα”,μοιάζει να είναι η θέση των πολτισμένων βορειοευρωπαίων που στέλνουν μερικά ευρώ για να δίνουμε λίγη τροφή σ΄ όποιον παράνομο μετανάστη δεν πνιγεί!

Η υποκρισία των Ευρωπαίων δεν έχει όρια.
Επικοινώνησε λέει ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ με τον Ιταλό πρωθυπουργό και είπε ότι “δεν πάει άλλο”! Προφανώς ο Γάλλος πρόεδρος ξεχνά ,ότι ο προκάτοχός του, εκείνος ο απίθανος Σαρκοζί, ήταν από τους πρωτεργάτες της επίθεσης και τελικά της διάλυσης της Λιβύης. Θα θυμάστε τον Νικολά Σαρκοζί να θριαμβολογεί γιατί γαλλικά Rafale ήταν τα πρώτα αεροσκάφη που βομβάρισαν την Λιβύη . Ο Καντάφι έπεσε,εκτελέστηκε,η Λιβύη κατέρρευσε και τώρα σχεδόν κάθε μέρα παρακολουθούμε σκάφη να βουλιάζουν και εκατοντάδες ψυχές να χάνονται.

Τα όσα οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι …κατόρθωσαν να κάνουν στην Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή θα πάρουν δεκαετίες για να διορθωθούν. Αν διορθωθούν. Κι αυτό σημαίνει ότι ζήτημα των απελπισμένων που εγκαταλείπουν τις χώρες και τα σπίτια τους δεν πρόκειται να λυθεί. Συνεπώς θα πρέπει γρήγορα και αποτελεσματικά κάτι να γίνει. Δραστικό. Καμία χώρα μόνη της δενμπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Μόνο με ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπλέκονται όλες οι χώρες της ΕΕ θα μπορέσει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Δεν πρόκειται να λυθεί αλλά τουλάχιστον να γίνει διαχειρίσιμο.Το κυριότερο; Να σταματήσει αυτή η μαζική δολοφονία απελπισμένων ανθρώπων.

Η “ατμομηχανή” της ΕΕ η Γερμανία και οι δορυφόροι της θα πρέπει να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστικό να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να διαθέσουν μέσα και πόρους για την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων ευρωπαϊκών συνόρων.

Ας αφήσουν λίγο στην άκρη τις “χρηματοπιστωτικές αγωνίες” και τα “πειράματα” και ας ασχοληθούν με το πρόβλημα της μετανάστευσης. Γιατί όπως πάνε το μόνο βέβαιο είναι ότι θα διαπιστώσουν σύντομα ότι ο Καμμένος μπορεί και να ΄χει δίκιο. Και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη διαπίστωση…

Διαβάστε ακόμη:

«Νεκροταφείο η Μεσόγειος»! Φόβοι για 700 νεκρούς μετανάστες σε νέο ναυάγιο