Κυπριακό: Στενότερη συνεργασία αποφάσισαν Βούτσης-Κυπριανού

 Στη σημασία μιας δυνατότερης και στενότερης συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλίων, σε αυτή την κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό, συμφώνησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στην συνάντηση που είχαν με επίκεντρο τον φάκελο της Κύπρου και την στρατηγική σχέση των δύο χωρών, εν μέσω της αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, έκανε λόγο για μεγάλες ηθικές και ιστορικές εκκρεμότητες που παραμένουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όπως ζητάμε από τις άλλες χώρες, για παράδειγμα τη Γερμανία, σε σχέση με τις γερμανικές επανορθώσεις, να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με την ιστορία, έτσι πρέπει κι εμείς, με τρόπο συστηματικό και υπεύθυνο, να κάνουμε το ίδιο για τη δική μας κοινή περιπέτεια».

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού, χαρακτήρισε καθοριστικό το σημείο των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι το βασικότερο στήριγμά μας στον αγώνα που δίνουμε για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας».

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την ελληνική Βουλή που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κυπριακής Πολιτείας, να παραχωρηθούν τα στοιχεία του φακέλου της Κύπρου.

Ακόμα, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, «εύθραυστη και πολύ ασταθή» τονίζοντας πως «θα πρέπει να μας απασχολήσει όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα και στρατηγικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ