Κυβερνητική κρίση! Ο Μουζάλας είπε τα Σκόπια Μακεδονία, ο Καμμένος ζητά την παραίτησή του

Θύελλα αντιδράσεων και έντονη κυβερνητική αναταραχή έχει προκαλέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εκπρόσωπος μιας ελληνικής κυβέρνησης αναφέρεται στα Σκόπια με τα οποία υπάρχει χρόνια αυτή η διένεξη για την ονομασία με τον όρο Μακεδονία.

O ίδιος ο κ. Μουζάλας πληροφορήθηκε για τον σάλο που έχει ξεσπάσει από δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 και άμεσα ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 9.84 πως εάν είπε κάτι τέτοιο είναι γκάφα, «μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα».

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος με ένα tweet βάζει φωτιά στην κυβέρνηση κυριολεκτικά και προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα και σφοδρή κυβερνητική κρίση. Ο κ. Καμμένος μέσω Twitter αναφέρει πως δεν γίνεται δεκτή η συγγνώμη του κ. Μουζάλα και ζητά την παραίτησή του. 

Σημειώνουν δε πως το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr