Λειτουργεί παράνομα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών;

 Το ερώτημα εάν είναι παράνομη η λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, προκύπτει μετά από την επιστολή τριων ενώσεων που είναι ιδρυτικά της μέλη, στην οποία εκτός των άλλων υπάρχουν αιχμές και για οικονομικά θέματα.

Η επιστολή των Ενώσεων Στρατιωτικών Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, έχει αποδέκτη την ΠΟΕΣ και κοινοποιείται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βϊτσα και στα πολιτικά κόμματα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

1. Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε σειρά ερωτημάτων από μέλη μας που είναι και αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και οι οποίοι βλέπουν για τρία (3) συνεχόμενα χρόνια να μην τηρείται από το προβλεπόμενο Καταστατικό της Ομοσπονδίας, το ανώτατο όργανο λήψεως αποφάσεων που είναι το συνέδριο των Αντιπροσώπων.

2. Παρακαλούμε για την απάντησή σας στα παρακάτω ερωτήματα που έχουν τεθεί τόσο από τους αντιπροσώπους αλλά και από μέλη μας και χρήζουν άμεσης απάντησης μετά από την απόφαση της δικαιοσύνης και κατόπιν εναρμόνισης των καταστατικών μας σύμφωνα με τον Ν.4407/2016, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη η ΠΟΕΣ, ενώ σε λίγες ημέρες λήγει το χρονικό διάστημα που έχετε υποχρέωση από τον Νόμο να πράξετε:

3. Η Εξελεγκτική Επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΕΣ, οφείλει να συντάσσει και να υποβάλει κάθε χρόνο στο τακτικό Συνέδριο λεπτομερής έκθεση, στην οποία να αναφέρονται τα πορίσματα που κατέληξε σχετικά με τους τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που διενήργησε, καθώς επίσης οφείλει να τηρεί βιβλίο πρακτικών στο οποίο να αναγράφονται οι αποφάσεις της και οι εκθέσεις για τα Συνέδρια.

Εύλογα γεννιούνται οι κάτωθι απορίες για τον κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο:
α. Τι από όλα τα παραπάνω έχει πράξει η Εξελεγκτική επιτροπή της ΠΟΕΣ;

4. Με όλα τα παραπάνω συμπεραίνει εύκολα κανείς πως ευθέως, εγείρεται ζήτημα ορθής λειτουργίας των οργάνων της ΠΟΕΣ.

5. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, έτσι ώστε να τεθούν ενόψει όλων των συναδέλφων στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων μας.
6. Οι κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ καθώς και τα πολιτικά κόμματα παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για την κατά την κρίση τους ενέργειες τους.