Μαρία Σιμπίλα Μέριαν: Η Google της αφιερώνει το σημερινό Doodle

Τα 366 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Σιμπίλα Μέριαν (Maria Sibylla Merian) γιορτάζει σήμερα η Google και το doodle της είναι αφιερωμένο στη γνωστή φυσιοδίφη και εικονογράφο.

Η Maria Sibylla Merian (2, Απριλίου 1647 – 13 Ιανουαρίου 1717) ήταν μία φυσιοδίφης και εικονογράφος η οποία μελέτησε τα φυτά και τα έντομα και έκανε λεπτομερείς πίνακες γι ‘αυτα. Λεπτομερείς παρατηρήσεις και τεκμηρίωση για την μεταμόρφωση της πεταλούδας την κάνει μια σημαντική αν και όχι γνωστή, για την συμβολή της στην εντομολογία.

Παρακολουθώντας ένα θέμα μη δημοφιλές για την εποχή της, τα έντομα, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο σχετικά με τη μεταμόρφωση των καμπιών σε πεταλούδες και έλαβε θετικές κριτικές, μιας και οικονομικά προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργεια εντόμων όπως οι μεταξοσκώληκες.

Το πρώτο της βιβλίο, Neues Blumenbuch (Νέο βιβλίο των λουλουδιών), εμφανίστηκε σε τρία μέρη το 1675-80. Τα σχέδια των ενιαίων λουλούδιων ή στεφάνια λουλουδιών χρησιμεύαν ως πρότυπα για ερασιτέχνες ζωγράφους ή κεντήματα για κυρίες. Το βιβλίο συνέχισε μια παράδοση παρόμοιων έργων του εκδοτικού οίκου του πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Douglas Adams – Με doodle τιμά τα γεννέθλια του άγγλου συγγραφέα η Google

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το doodle της Google – ΒΙΝΤΕΟ

Miriam Makeba: Το Doodle της Google σημερα