«Με προδώσατε» μας λέει ο Γιούνκερ που επιβεβαιώνει τις περικοπές στην Άμυνα

“Προδομένος” αισθάνεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ γιατί “δεν εληφθησαν υπόψη οι προσπάθειές μου”. Έτσι ξεκίνησε την συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΕ ,λέγοντας ότι “δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι πόκερ που ένας κερδίζει και ένας χάνει”.

Επισήμανε ότι στην “ευρωζώνη υπάρχουν 19 δημοκρατίες με μία ψήφο για την κάθε μία” και θυμήθηκε την “Ευρώπη της συμφιλίωσης ,του συμβιβασμού” λέγοντας ότι είναι το “μεγάλο όραμα” της ζωής του.

Ο Γιούνκερ έριξε όλη την ευθύνη για την διακοπή των διαπραγματεύσεων στην ελληνική κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι δεν λέει όλη την αλήθεια. Πρόσθεσε ότι όσα ακούγονται περί εκβιασμών και τελεσιγράφων προέρχονται από την Ελλάδα και τόνισε ότι “δεν αξίζουμε την κριτική που μας ασκεί η ελληνική κυβέρνηση ,ούτε εγώ ,ούτε ο Ντάϊσενμπλουμ”.

Επέμεινε ιδιαιτερα στ΄ ότι “δεν υπήρξε ποτέ τελεσίγραφο” προς την Ελλάδα και διευκρίνησε ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ “οχι όμως εις βάρος των υπολοίπων”.

Ο πρόεδρος της ΕΕ υποστήριξε ότι το πακέτο των δανειστών δεν περιέχει περικοπές συντάξεων λέγοντας ότι είναι μια προταση που “δίνει χρόνο στην κυβέρνηση να καταφέρει δημοσιονομική ισορροπία”. Επέμεινε ότι δεν ζητήθηκαν μειώσεις μισθών αλλά μόνο αλλαγές στο δημόσιο και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Παραδέχτηκε ότι έχουν ζητήσει περικοπές δαπανών και μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο Newsit.gr