Μετά τα εξοπλιστικά έρχεται ο λογαριασμός και από άλλα «πάρτυ» – Συλλήψεις για το ΤΤ

Τα εξοπλιστικά και οι μίζες τους ήταν μόνο η αρχή. Και όπως γράφαμε στο Onalert για πάρα πολλά χρόνια “έβγαιναν” μπροστά γιατί ήταν και ένα καλό “προπέτασμα καπνού”, για άλλα πολλά πάρτυ. Αρκετά απ’ αυτά πολύ μεγαλύτερα ακόμη κι απ΄ το τρελό πάρτυ των όπλων.

Τα εντάλματα σύλληψης για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συγκλονίζουν εδώ και λίγες ώρες την κοινή γνώμη που παρακολουθεί άναυδη το νέο κύκλο αποκαλύψεων. Και διαπιστώνει ότι σ΄ αυτή τη χώρα παντού επικρατούσε ασυδοσία . Τα αποτελέσματα της οποίας βεβαίως καλούνται να πληρώσουν -και πληρώνουν κάθε μέρα- πρωτίστως οι πολίτες.

Οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις είναι εξελίξεις θετικές κι ας πουν κάποιοι ότι καθυστέρησαν. Η Δικαιοσύνη δεν είχε καθόλου εύκολη αποστολή να επιτελέσει. Για να μπορέσει να προσεγγίσει τα τρανταχτά ονόματα που ακούμε και διαβάζουμε ότι συλλαμβάνονται έπρεπε να περάσει πολλά “συστήματα προστασίας” που είχαν επιτρέψει την ασυδοσία. Αυτό που περιμένουν πολλοί είναι όσοι αποδειχτεί ότι έβαλαν όχι απλά το δάχτυλο αλλά και τα δύο χέρια στο μέλι,να το επιστρέψουν πίσω. Υπάρχουν τρόποι.

Είμαστε μόλις στην αρχή.Η δικαστική έρευνα έχει ακόμη δρόμο και πολλά να αποκαλύψει και να “δέσει”. Είναι όμως η πρώτη φορά που φαίνεται ότι η προσπάθεια κάθαρσης που έχει ξεκινήσει ίσως,λέμε ίσως, να έχει χειροπιαστά και ίσως και εντυπωσιακά αποτελέσματα.