Η ΜΙΤ ζητά βοήθεια από τη Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για σαράντα άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η ΜΙΤ ζητά βοήθεια από τη Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT (Istihbarat Teskilati) ζήτησε από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΒΝD) να συμβάλουν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Γκιουλέν στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογαν προσπαθεί τώρα να κερδίσει τη Γερμανία στη σκληρή τακτική του κατά της κοινότητας Γκιουλέν, όπως αναφέρει το Spiegel σε άρθρο που θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για σαράντα άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν κοινή αντιμετώπιση.

Εν τούτοις, όλες απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθεί υπό παρακολούθηση η κοινότητα Γκιουλέν από την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία έτοιμες να άρουν κυρώσεις κατά του Ιράν – Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν κατά περίπου 4% μετά την ανακοίνωση ότι κλείστηκε συμφωνία ανάμεσα στι ΗΠΑ και του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου.