Κ. Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πόσοι είναι πρόσφυγες και πόσοι μετανάστες

Δυσαρεστημένος και προβληματισμένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ΜEGA, επισημαίνοντας πως η χώρα πήρε ελάχιστα από αυτά που περίμενε. «Βάλαμε χαμηλά τον πήχυ, και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επικρίνοντας την κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων όπως για το ότι «δεν έχει ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό «να πάει να διαπραγματευτεί δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης» και ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς, όπως είπε, τον ανησυχεί η ευκολία με την οποία η Ευρώπη ικανοποιεί τα τουρκικά αιτήματα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι εικόνες σε Ειδομένη και Πειραιά είναι ?ντροπή? και πως εκτός από τον στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», με την κυβέρνηση να είναι απούσα. Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίζει την πολιτική της κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και τόνισε πως δεν υπάρχει συντονιστής για την ουσία του προβλήματος.

«Επισημαίνω μια τραγική διαχειριστική ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη γι’αυτούς που είναι ήδη στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, «η εικόνα της Ειδομένης κρύβει μνημειώδη ανικανότητα».