Μητσοτάκης και Άδωνις επισκέπτονται το ΥΠΕΘΑ και ενημερώνονται από τον Καμμένο

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον νέο τομεάρχη άμυνας του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια συμβολική κίνηση μεταβαίνει στην επόμενη της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που έχει μάλιστα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ο οποίος προβλέπει τις πιο χαμηλές αμυντικές δαπάνες της τελευταίας 15ετίας για τον χώρο της εθνικής άμυνας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, για το οικονομικό έτος 2017, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόκειται να λάβει το ποσό των 3,030 δις ευρώ.
Ο προϋπολογισμένος του υπουργείου είναι μειωμένος σε σχέση με το 2016 κατά 100,4 εκατ. ευρώ.

Πρώτη εμφάνιση στο υπουργείο με την ιδιότητα του τομεάρχη άμυνας και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέσει απέναντι στον Πάνο Καμμένο.

Υπό αυτή την σκοπιά η πρώτη τους συνάντηση θα είναι εξόχως ενδιαφέρουσα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και για την εθνικής μας άμυνα.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν μετά το πέρας της συνάντησης κάνουν δηλώσεις και απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Πηγές από την πλευρά της ΝΔ υποστήριζαν χθες ότι δηλώσεις θα γίνουν ανάλογα με την ενημέρωση που θα παραχωρήσει το ΥΠΕΘΑ και εάν αφορά ή όχι απόρρητα θέματα.