«Μνημόνιο και στις Γερμανικές Αποζημιώσεις»;

Ένας από τους δικηγόρους που έχουν ασχοληθεί με μεγάλη επιμονή με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θέτει θέμα υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τις διεκδικήσεις που είχε προτάξει στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του.

Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Β΄Αθηνών σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει:
 
Από  τις  εκλογές  του Γενάρη και μετά, με  εξαίρεση τις  ουσιαστικές πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και αποτελεσματικές, αν και  χωρίς φανφάρες  προσπάθειες  του τότε ΑνΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου, η στάση  της  παραιτηθείσας  κυβέρνησης στο ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ( Επανορθώσεων, Κατοχικού Δανείου, Αποζημιώσεων των θυμάτων , κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών)  περιορίστηκε δυστυχώς σε  διακηρυκτικές  και  μόνο  εξάρσεις .
Παρόλα αυτά προξενεί κατάπληξη το  ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ  έφθασε  στο  σημείο όχι  μόνο  να  αποτιμήσει  θετικά  τη δράση  του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας», αλλά  και να  συμπεριλάβει  την  αποτίμηση  αυτής της «θετικής συμβολής»  στο  πρόγραμμά  του (σελ. 45), ως  επίτευγμα του κυβερνητικού του έργου.
Το  Ελληνογερμανικό Ίδτυμα  Νεολαίος έχει καταγγελθεί και  από το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και  από τις  ενώσεις θυμάτων για την  απαράδεκτή  του  προσπάθεια διαστρέβλωσης  της Ιστορίας , αφού προωθεί μια νεφελώδη ,δήθεν, συμφιλίωση, βασισμένη στη Λήθη  και όχι στην Αλήθεια.
Η δράση  του Ιδρύματος αυτού ακυρώνει  τη διεκδίκηση  των οφειλών της Γερμανίας, την  αντικαθιστά με  γλίσχρες φιλανθρωπικές παροχές στους νέους των μαρτυρικών τόπων,  κατά  το πρότυπο των αποικιοκρατών που αγόραζαν με χάντρες ολόκληρες χώρες.
Η  όλη  αυτή προσπάθεια λήθης και  διαστρέβλωσης  της Ιστορίας  αποκαθαίρει, εν τέλει, τους  ναζιστές θύτες εξισώνοντας τους με τα θύματά τους και τους δολοφονημένους Ήρωες , όπως  οι πατριώτες που πότισαν με το αίμα τους το μαρμαρένιο αλώνι του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.
Οι  Ήρωες δεν έχουν ανάγκη τα λουλούδια κανενός. Ας  έχουν όμως  το σεβασμό μας. Σεβασμός που δεν υπάρχει όταν εξισώνουμε τον πατριωτικό αντιστασιακό αγώνα τους  με την εγκληματική πράξη  της δολοφονίας τους. Γιατί  κατά  τη  διαστρεβλωτική – αναθεωρητική ανάγνωση της ιστορίας, που  το  Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας προβάλει , οι θηριωδίες , οι λεηλασίες και οι δολοφονίες είχαν ως  αίτιο  τις  «αγριότητες» των μαχητών της Λευτεριάς.  
Ας  ξεκαθαρίσει  τη  θέση  του ο ΣΥΡΙΖΑ  έστω  και  σε αυτό το ζήτημα  μόνο .
Υπάρχει  εγκατάλειψη της  διεκδίκησης  των γερμανικών οφειλών  σε  αντάλλαγμα  της  εξασφάλισης  της  γερμανικής  οικονομικής «στήριξης» ;
Ο Ελληνικός Λαός ας  γνωρίζει  ότι  υπάρχουν και πολιτικές  δυνάμεις  που  εξακολουθούν να  έχουν κρυστάλλινη θέση στο μεγάλο εθνικό ζήτημα  των οφειλών  της  Γερμανίας προς την Ελλάδας , και συνεχίζουν  να  διεκδικούν με  παρρησία και αγωνιστικότητα όλα τα μεγάλα θέλω  του Λαού μας.
Οι  αγώνες  οι καλοί είναι  μπροστά . Και  πρέπει να  τους  δώσουμε  με  πίστη  και  Λαϊκή Ενότητα
 
Σαράντος Θ. Θεοδωρόπουλος
Δικηγόρος
Υποψήφιος Βουλευτής Β΄Αθηνών με τη Λαϊκή Ενότητα .