Μόρια: Εξεγέρθηκαν οι μετανάστες και καίνε τα καταλύματα στο Hot Spot – ΦΩΤΟ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέγερση μεταναστών στο Κέντρο φιλοξενίας  της Μόριας.

Εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά έχουν αρχίσει να φέυγουν από το hot spot γράφει το  site Legal site Lesbos Twitter, μια ομάδα νομικών και μεταφραστών που έχουν ως έργο να βοηθούν τους πρόσφυγες στη Λέσβο ενώ όσοι βρίσκονται εκεί ακόμα πριν από λίγο άρχισαν να φωνάζουν » Freedom»( Ελευθερία) σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για μία ακόμα φορά για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο αλλά και για τις απελάσεις κάποιων από αυτούς στην Τουρκία σύμφωνα με τον eleftherostypos.gr.

Σημειώνεται ότι μερικοί βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές μέσα και έξω από το Hotspot της Μόριας. Δεν επιτρέπουν να πλησιάσει κανείς, ούτε και τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.

Δείτε τις πρώτες εικόνες όπως όπως “μεταδίδεται” από το twitter:

 This morning in Moria camp 1000 #refugees held peaceful protest demanding #freedom for all trapped on Lesvos #ActionLesvos #VoicesfromLesvos pic.twitter.com/uSJLzVwpV7