Νεα πρόκληση των Τούρκων – Αερομαχίες πάνω απο το Αιγαίο

Ενώ χθες δεν σημειώθηκαν αερομαχίες κατα την διάρκεια των υπερπτήσεων, σήμερα ελληνικά F-16 απο την Λήμνο απογειώθηκαν και ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τους παράνομους τούρκους εισβολείς.

Προβληματισμό προκαλεί η στάση της Τουρκίας με τις απανωτές υπερπτήσεις καθώς οι τουρκικες προκλήσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες φαίνεται να κλιμακώνονται, με τα τουρκικα αεροσκάφη να πραγματοποιούν υπερπτησεις πάνω απο ελληνικά νησιά κάθε δέκα λεπτά όπως έδειξαν τα στοιχεία των σημερινών υπερπτήσεων!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική προκλητικότητα στις Οινούσσες κρούει ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ, αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης. Μιλώντας στο Onalert.gr λίγες ώρες μετά τις πολλαπλές τουρκικές υπερπτήσεις, εκτίμησε πως η Τουρκία λειτουργεί βάσει σχεδίου για να κατοχυρώσει παρουσία του ΝΑΤΟ τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν από τουρκικά μαχητικά F-16 έξι υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά μεταξύ Λέσβου και Χίου. Δειτε ΕΔΩ όλες τις σημερινές υπερπτησεις στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.