Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Τι λέει το κοινό του Onalert

Σχόλια και παρατηρήσεις για τις διατάξεις του υπό επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δέχθηκε το Onalert.gr . Το κοινό μας έχει άποψη και τη λέει. Δείτε τι τροποποιήσεις προτείνει και τι παραλείψεις επισημαίνει.  Χρόνος για προσθήκες υπάρχει, αρκεί να υπάρχει και η πολιτική βούληση.

Βαθμολογική εξέλιξη

 Ο νόμος που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο για το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών από ΑΣΣΥ και την αποκατάσταση αδικιών του Ν.3883/2010 πρέπει να αφορά συνολικά στις Τάξεις 1990, 1991 και 1992 των ΑΣΣΥ, για διαφορετικούς λόγους για κάθε Τάξη. Άλλη η αδικία που υπέστη η Τάξη 1990 (κατάταξη 1988) και άλλη αυτή που υπέστησαν οι Τάξεις 1991-92 (καταταγέντες τα έτη 1989-1990), που τους πρόλαβε προαγωγικά εξαρχής ο επαίσχυντος Ν.3883/2010.

Οι λόγοι αυτοί έχουν αναλυθεί εκτενώς σε δημοσιεύσεις των Ενώσεων Στρατιωτικών που έχουν πραγματοποιηθεί κατ’ επανάληψη. Συνεπώς, πρέπει να γίνει άμεσα η διόρθωση διότι όσοι μπήκαν το 1990 (Τάξη 1992) συμπληρώσαν 25 πραγματικά έτη στις 31/12/2015 και όχι στις 31/12/2014 που αναφέρεται στο νομοσχέδιο. Η προχειρότητα του ΥΠΕΘΑ σε όλο τα μεγαλείο.

Δυστυχώς δεν βλέπω σοβαρούς λόγους για πανηγυρισμούς (τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, ενδεικτικά σημειώνω ότι, δεν αποτελούν το μέγιστο των προβλημάτων ενός στρατιωτικού).

Παρακαλώ βοηθήστε ώστε έγκαιρη παρέμβασή σας, να δοθούν πραγματικές λύσεις συνολικά για το θέμα.

Αποσπασματική αντιμετώπιση του θέματος ισοδυναμεί με μη λύση και μετάθεση προβλημάτων στο μέλλον. Το θέμα απασχολεί τουλάχιστον 1.000 συναδέλφους όλων των Κλάδων καταταγέντες το έτος 1990 (Τάξη 1992), καθώς και άλλους 600-700 συναδέλφους των Τάξεων 1990-1991, συνολικά.

Στρατιωτικοί εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδικοίκηση

Πάλι άφησαν έξω τους Στρατιωτικους που εκλεγεί Τοπικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν ενσωμάτωσαν στο νομό τον οποίον είχαν ψηφίσει πρόσφατα για τις άδειες και την μετάθεση στον τόπο τον οποίον έχουν εκλεγεί .

Παρακαλώ να θέσετε ενώπιον τον αρμοδίων την αδικία

Πτυχιούχοι ΑΤΕΙ

Ειλικρινά θλίβομαι και θα ήθελα να σας ρωτήσω και εσάς αν ξέρετε κάτι διαφορετικό σχετικά με τη σταδιοδρομική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΤΕΙ – στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι αδιανόητο να μην προβλέπεται τίποτα μα τίποτα την στιγμή που είναι Ανώτατα ιδρύματα όπως τα ΑΕΙ και μα ζητάνε μόνο ΑΕΙ για να μεταταχθούν υπαξιωματικοί προερχόμενοι από ΕΜΘ ή ΕΠΟΠ στο σώμα των μονίμων την στιγμή που αυτά τα ιδρύματα δεν συγκαταλέγονται ούτε στην τριτοβάθμια λόγω διετούς φοίτησης.

Στείλτε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας Onalert (e-mail: info@onalert.gr) ή πιο απλά κάνοντας απλά κλικ ΕΔΩ