Ο Λευκός Οίκος ζητά συμφωνία η ΕΕ δεν βιάζεται η Ρωσία περιμένει η Bild προκαλεί

Επειγόντως συμφωνία Ελλάδας -εταίρων ζητά ξανά ο Λευκός Οίκος με τον πρόεδρο της ΕΕ να μην βιάζεται, την Ρωσία να επισημαίνει την σημασία της Ελλάδας αλλά χωρίς να δίνει κάτι συγκεκριμένο και τη “ναυαρχίδα” του γερμανικού Τύπου ,την Bild να μας προκαλεί με χυδαίο τρόπο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς δήλωσε ότι “η Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να επιτύχουν επειγόντως έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα να μη μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της,
«Οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς με στόχο την οριστικοποίηση ενός προγράμματος αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων το οποίο θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια για μία σταθερή ανάπτυξη στην ευρωζώνη» είπεο ίδιος.

Από την άλλη ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ στην επιστολή του για τη Σύνοδο Κορυφής προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ αναφέρει :
“Λαμβάνοντας υπόψη την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup της 18ης Ιουνίου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ως την τακτική μας συνάντηση για να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες. Ο σκοπός της Συνόδου είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούμε τις θέσεις μας και τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας. Αυτή η Σύνοδος δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν θα γίνουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που παραμένει στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών. Έχω προσκαλέσει, επίσης, τους Προέδρους της ΕΚΤ και του Eurogroup, καθώς και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ».
Η Σύνοδος της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. .

Η Ρωσία

Η επαφή που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε καλά ,αλλά δεν επιβεβαίωσε όσους πάλι ανέμεναν…μετρητά.

Ο κ.Πούτιν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε στην πράξη».

Υπογραφές για τον αγωγό μπήκαν αλλά άμεσα οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία δεν μπορεί κανείς να αναμένει.

Σ΄ όλα αυτά υπάρχει και η …γνωστή για την “εγκυρότητά” της Bild η οποία μας προτρέπει να φύγουμε από την ευρωζώνη

“Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικά να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση. Αφού βγουν από το ευρώ, μπορούν να τραβήξουν σε μια άλλη κατεύθυνση με τη δραχμή, να την υποτιμήσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί” υποστήριξε ο διευθυντής της παραδεχόμενος ότι τα προγράμματα βοήθειας έχουν αποτύχει.Καλό θα ήταν να ρωτήσει και την κυβέρνησή του αν μας αφήνει να κάνουμε αυτό που προτείνει.