Ο Χουλιαράκης αδειάζει Καμμένο στη Βουλή: Δεν κατέθεσε ισοδύναμα! – ΒΙΝΤΕΟ

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης άδειασε κανονικά σήμερα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, με αφορμή το θέμα των ισοδύναμων μέτρων για να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για οτ πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει ποτέ προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα από τον κ. Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος στις 14 Ιουνίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, υποστήριζε ότι έχουν εξασφαλιστεί τόσο τα χρήματα ώστε να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αλλά και τα χρήματα για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012. Κατέθεσε εγγράφως δε στη Βουλή, ότι αυτοί οι κωδικοί έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών. 


Απαντώντας σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τέταρτη φορά στη Βουλή ο κ. Δαβάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος  Χουλιαράκης είπε επί λέξει: 

Ο νόμος 4393 προβλέπει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μόνο σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα. Και έχουν το περιθώριο να το κάνουν αυτό από σήμερα και για τρεις μήνες.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία αυτών των προτάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα αρμόδια υπουργεία θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στο υπουργείο Οικονομικών για αξιολόγηση. Μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα.

Στη δευτερολογία του ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ακόμα πιο σαφής:

Οι προτάσεις αυτές πρέπει να αφορούν σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Το υπουργείο οικονομικών περιμένει να λάβει τις προτάσεις. Μέχρι την ώρα που μιλάμε αυτό δεν έχει γίνει.

Ο Πάνος Καμμένος στις αρχές του μήνα είχε δηλώσει στη Βουλή ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν βρει τα ισοδύναμα που θα καλύψουν όχι μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και αυτά των Σωμάτων Ασφαλείας και των Δικαστικών.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στις 2 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε αναφέρει επί λέξει:

«Εμείς σήμερα σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε συγκεκριμένους κωδικούς που αφορούν το υπουργείο προστασίας του πολίτη, το υπουργείο δικαιοσύνης, πέραν του ΥΕΘΑ, που καλύπτουν επακριβώς με συγκεκριμένους κωδικούς τις δυνατότητες που θα έχουν τα υπουργεία μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσουν ώστε να μην υπάρχει όπως υπεσχέθη ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση καμία επιβάρυνση στους πολίτες που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και αναφέρομαι ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στους δικαστικούς και σε όλους τους άλλους που είναι στα ειδικά μισθολόγια».