Ομπάμα: Φεύγει αλλά ζητά επιπλέον 11,6 δισ. δολάρια για την άμυνα – Δείτε γιατί

Να «τακτοποιήσει» τις υποθέσεις στη Μέση Ανατολή, πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον νέο πλανητάρχη, φαίνεται ότι θέλει ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έστειλε χθες ένα αίτημα στο Κογκρέσο για μια συμπληρωματική ενίσχυση 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (10,65 δισ. ευρώ) για πολεμικές δαπάνες οι οποίες θα περιλαμβάνουν χρήματα για την καταπολέμηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και για την συντήρηση του μεγάλου αριθμού στρατιωτών στο εξωτερικό.

Η αίτηση, που περιγράφεται σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε από τον Λευκό Οίκο, ζητά για το οικονομικό έτος 2017, επιπλέον 5,8 δις δολάρια (5,32 δις ευρώ) για το Πεντάγωνο, για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και για να πολεμηθεί το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία, και άλλα 5,8 δις δολάρια για το υπουργείο Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) και τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).

Ο Ομπάμα αιτήθηκε την αύξηση λίγο προτού επιστρέψει στην Ουάσιγκτον το Κογκρέσο για τους δύο τελευταίους μήνες της θητείας του προτού ξεκινήσει το νέο Κογκρέσο τον Ιανουάριο.