«Πάνω απ’ όλα η καρέκλα για τον Καμμένο» – Ποιος το λέει

 Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Στην σχεδόν λακωνική ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει:

«Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν ότι, τις τελευταίες ώρες, παίζεται ένα μικροπολιτικό θέατρο σκιών από τους συγκυβερνώντες κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Είναι φανερό, ότι τελικά η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες».

Τι είχε πει ο Καμμένος

Μετά την λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος είδε δηλώσει:

«Συνεδρίασε η διευρυμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή και των πρώην βουλευτών και των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που παίρνουν μέρος στην κυβέρνηση.

Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την πατρίδα μας και το Κίνημα των ΑΝΕΛ είναι ένα Κίνημα που λειτουργεί συλλογικά.

Χθες θέσαμε ξεκάθαρα το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ μπήκαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η πατρίδα μας να ξεφύγει από τα δόκανα της διαπλοκής και της διαφθοράς της μεταπολίτευσης, να προχωρήσουμε σε έξοδο από τα μνημόνια και να σταματήσουμε τη λειτουργία του διεφθαρμένου συστήματος μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιχειρηματιών που διαπλέκονται με το δημόσιο, σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας από δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με πρώτο και κυρίαρχο θέμα, όμως, την προστασία των εθνικών θεμάτων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Η συνεργασία, μέχρι στιγμής, έχει προχωρήσει με έναν άριστο τρόπο και είμαστε προ της τελικής εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων, μετά την αξιολόγηση και την τελική λύση στο οικονομικό θέμα. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται το μεταναστευτικό και εγώ ξεκινώ αύριο την αποστολή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να κάνω συναντήσεις εκεί με πολιτικούς παράγοντες και παράλληλα την ομιλία μου στο μεγαλύτερο κέντρο αποφάσεων, το Ισραηλιτικό Κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη. Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, ότι δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Μουζάλα, όχι για τον κ. Μουζάλα ως πρόσωπο, αλλά για αυτά τα οποία ελέχθησαν. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, διότι ανεξάρτητα από το αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία «φαντάσματα» του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

Είδαμε μέχρι και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας δημόσια θέση. Είδαμε και την κ. Ρεπούση. Είδαμε μάλιστα και ένα site με 3.000 likes που προσπαθούσε να θέσει θέμα το οποίο έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Απέναντι στα 3.000 likes βάζουμε τις 3,5 εκατομμύρια υπογραφές του ελληνικού λαού που είχαν συλλεχθεί τότε με πρωτοβουλία του Μακαριστού Χριστόδουλου. Απέναντι σε αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών που ακούστηκαν, παρατάσσουμε τη χθεσινή ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης, ότι η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη το βράδυ υπάρχει η συζήτηση για τη διαφθορά, όπου είναι η ώρα να ακουστούν ονόματα, επίθετα, από τις περίφημες λίστες που μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έκρυβαν. Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πώς αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Η συζήτηση για τη διαφθορά, την Τρίτη το βράδυ, θα γίνει είτε σε κάποιους αρέσει είτε δεν αρέσει. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι απόλυτα πιστοί σε αυτά που είπαμε, θέτοντας ξεκάθαρα το θέμα της στήριξης με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους και το τέλος της τετραετίας, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρωθυπουργός – σε συνεννόηση και μαζί μας – μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να σωπάσουν ξανά εκείνοι που τόλμησαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και αναφέρομαι στους εθνομηδενιστές».