Πάνος Καμμένος: Ποιοι χάνουν το πτητικό και πώς θα συντηρείται η εφεδρεία

Ποιοι θα χάσουν το πτητικό και γιατί και πώς θα συντηρείται η εφεδρεία, εξήγησε στο Onalert ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος: Ποιοι χάνουν το πτητικό και πώς θα συντηρείται η εφεδρεία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ποιοι θα χάσουν το πτητικό και γιατί και πώς θα συντηρείται η εφεδρεία, εξήγησε στο Onalert ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος:

Ακούγονται διάφορα για το πτητικό, το καταδυτικό κλπ. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη μας ότι όσοι πετάνε, όσοι καταδύονται και οι αλεξιπτωτιστές δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα χιλιοστό των επιδομάτων αυτών. Θα υπάρξει μια μείωση στα επιδόματα, όχι αυτών όμως που είναι οι μάχιμοι, αλλά κάποιων άλλων που χωρίς ουσιαστικά να πετάνε, να καταδύονται ή να πέφτουν με αλεξίπτωτα, έπαιρναν φουλ τα επιδόματα αυτά, πολλοί δε εξ αυτών, ερχόμενοι από την αποστρατεία και περισσότερο μέσω πολιτικών εξυπηρετήσεων.

Δεν μπορεί από τη μια μεριά να παλεύουμε για να μην μειωθεί, και δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – αυτό είναι προϋπόθεση για να παραμείων στην κυβέρνηση- και από την άλλη μεριά, εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε να βελτιώσουμε αδικίες να μην τις βελτιώνουμε.

Δηλαδή δεν μπορεί ο άλλος να επανέρχεται για πολιτικούς λόγους, να φοράει την πουλάδα, να μην έχει μπει σε κόκπιτ αεροπλάνου και να παίρνει φουλ πτητικό. Δεν γίνεται.

ΕΡ: Αυτές είναι λίγες οι περιπτώσεις.

Τόσο μικρές θα είναι και οι μειώσεις. Οι μειώσεις τελικά σε αυτά θα είναι μικρές. Υπάρχουν οικονομίες όμως που μπορούν να γίνουν σε άλλες περιπτώσεις.

ΕΡ: Να μείνουμε λίγο στο πτητικό. Τι θα γίνει με τις εφεδρείες. Υπάρχουν στελέχη τα οποία πρόσκαιρα η υπηρεσία τα καλέι να βρίσκονται σε κάποιο γραφείο, ωστόσο συντηρούνται, βάζουν ώρες πτήσης, και παραμένουν στην εφεδρεία.

Θα συνεχίσουν να βάζουν ώρες, θα συνεχίσουν να πετάνε, και είναι μάχιμοι, ασχέτως αν βρίσκονται στο γραφείο. Δεν μιλάω γι αυτούς. Μιλάω για αυτούς οι οποίοι επανέρχονται και παίρνουν θέσεις μονίμων στελεχών. Και αυτή είναι η βούληση σε διακλαδικό επίπεδο.
Έχουμε πολλά ικανά μόνιμα στελέχη. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη να επαναφέρουμε από την αποστρατεία κόσμο, εκτός κι αν πρόκειται για πολύ ειδικές περιπτώσεις, τις οποίες και θα εξετάσουμε μια προς μία.

Πάνος Καμμένος: Τι σχεδιάζει για την Εθνική Άμυνα και το προσωπικό της

Μέσα από το φυλάκιο Γέφυρα στους Κήπους Έβρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλάει ανοιχτά στο Onalert για τα σχέδια που έχει για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας, τις προτάσεις του και τι θα δουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το 2017.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μισθολόγιο - Ένοπλες Δυνάμεις
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Επίδομα επικινδυνότητας: Ικανοποίηση στους στρατιωτικούς – Τα ενοίκια «φωτιά» επαναφέρουν το αίτημα για επίδομα στέγασης

Το επίδομα επικινδυνότητας των 100 ευρώ μικτά ανά μήνα μεταφράζεται περίπου στα 75 ευρώ καθαρά και θα καταβάλλεται από τον...