Παπανδρέου :»Η κυβέρνηση δεν έχει την εντολή να παίξει με τη γεωπολιτική θέση της χώρας»

»Η κυβέρνηση δεν έχει την εντολή του Ελληνικού λαού να παίξει με τη γεωπολιτική θέση της χώρας»  τόνισε  ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Πατρα, στο 3ο Συνεδριο Ανάπτυξης της Εφημερίδας »Πελοπόννησος».
 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική τοσο στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τακτική της στις διαπραγματευσεις όσο και στην κυβερνηση Καραμανλή για το έλλειμα που άφησε – και μάλιστα κρυφο και με παραποιημενα στοιχεία. Από την κριτική δεν ξεφυγε και η κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει κίνδυνος από την »απουσία ενός συνεκτικού και αξιόπιστου ελληνικού σχεδίου προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που όφειλε να έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση – αλλά με ευθύνη δική της δεν το έπραξε και τώρα αναγκάζεται να προσαρμόζεται βίαια στις απαιτήσεις των εταίρων. Απαιτήσεις- πρόσθεσε-  οι οποίες μάλιστα, απέχουν πολύ από το να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, τις παθογένειες που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής. Αλλά αυτό όφειλαν να το ξέρουν. Τους είχαμε προειδοποιήσει πολύ πριν από την προεκλογική περίοδο» .
Ειπε ακόμα ότι υπάρχει κινδυνος »να μπει η Ελλάδα σε μια άσκοπη περιπέτεια, να δοκιμαστεί για χρόνια ακόμα ο τόπος, χωρίς λόγο.Η χώρα πορεύεται- είπε-  με τον αυτόματο πιλότο, από πέρσι το καλοκαίρι, από την προεκλογική περίοδο, πριν από τις ευρωεκλογές, οπότε και η τότε κυβέρνηση επανέκαμψε στην αντιμνημονιακή ρητορική, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ».